Oficialii Aerostar caută specialişti ultracalificaţi pentru un centru ridicat la Iaşi pentru mentenanţa avioanelor civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta hangarului care va fi ridicat la Iaşi FOTO aerostar.ro
Macheta hangarului care va fi ridicat la Iaşi FOTO aerostar.ro

Compania Aerostar urmează să investească 10 milioane de euro pentru construirea la Iaşi a unui centru de mentenanţă pentru aviaţia civilă. Oficialii companiei au anunţat că urmează să angajeze acolo zeci de specialişti ultracalificaţi.

Zeci de locuri de muncă sunt ofertate pe pagina de internet a companiei, care are nevoie de la ingineri de aviaţie până la operatori la maşini-unelte cu comandă numerică. Găsirea forţei de muncă ultraspecializată se anunţă dificilă mai ales pentru posturi ca cele de ingineri de aviaţie.

Potrivit Grupului Industrial Aeronautic Aerostar SA Bacău, se caută absolvenţi ai Politehnicii Bucureşti, Facultatea de Inginerie Aerospaţială, cu sau fără diplomă de licenţă. În piaţă, un inginer de aviaţie câştigă câteva mii de euro. Compania mai caută programatori, ingineri electronişti, ingineri cu profil mecanic, dar şi vopsitori industriali şi muncitori calificaţi în meseriile de mecanic, electrician sau muncitori necalificaţi în vederea formării profesionale prin programe de ucenicie.

Personalul care va lucra la Iaşi, la mentenanţa avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737 va fi instruit în prealabil în centrul de la Bacău. Aerostar a concesionat în Iaşi, anul trecut, un teren de 16.000 de metri pătraţi pentru o perioadă de 49 de ani, iar în următoarea perioadă va începe construcţia hălii, unde vor lucra în jur de 100 de angajaţi. Oficialii Primăriei Iaşi au emis certificatul de urbanism pentru construcţia care va fi ridicată în apropierea Aeroportului Internaţional Iaşi.

Compania Aerostar Bacău este una dintre cele mai mari din Regiunea de Nord-Est. Anul trecut, valoarea veniturilor din exploatare a depăşit 365,2 milioane de lei. Cea mai mare parte din venituri provine din exporturi. Practic, în jur de 90% din produse şi servicii sunt realizate pentru parteneri externi. Din aceştia, cei mai mulţi sunt din spaţiul comunitar european, dar produsele sunt valorificate şi în Asia, Africa şi Canada. Compania din Bacău este şi unul din cei mai importanţi angajatori. La începutul anului trecut, firma avea în jur de 2.000 de salariaţi.
 

Citeşte şi:

Măsuri dure cerute de SIF Moldova din cauza tranzacţiilor suspecte de la o firmă din grupul controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza

Soarta unui proiect european eşuat din start. Cum s-au cheltuit 4 milioane de euro pentru o clădire din Iaşi în care bate vântul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite