Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Ofiţer cercetat penal după ce a mers la casa unui interlop care nu ştie să scrie şi să citească pentru a-i duce o citaţie

6
30 May 2017 15:28:02
Autor: Ionuţ Benea
Vandam Constantin FOTO Facebook/Vandam Constantin
Vandam Constantin FOTO Facebook/Vandam Constantin

Un agent de poliţie din judeţul Iaşi este urmărit penal de procurori, pentru violare de domiciliu, după ce a intrat în locuinţa unui interlop pentru a-i înmâna o citaţie. Potrivit unor documente judiciare, ataşate în dosarele lui Vandam Constantin, acesta nu ştie să scrie şi să citească.

Poliţistul Petru Nechita a fost reclamat la Parchet de către Vandam Con­­stantin după ce ar fi intrat în locuinţa sa fără drept, pentru a-i înmâna o citaţie. Redeschiderea do­sarului vine după ce, în primă fază, acest dosar a fost închis de anchetatori, însă judecătorii au admis o plângere împotriva soluţiei formulate de Vandam Constantin. 

„Fără a acuza pe nimeni de nimic, vă spun că, dacă acestă cauză nu este preluată urgent de o structură de Parchet ierarhic superioară, noua soluţie ce va fi emisă în urma reluării activităţilor de urmărire penală este destul de posibil să fie similară cu cea de clasare dispusă anul trecut şi atacată de clienţii mei“, e de părere avocatul Cristian Curcă, apărătorul lui Vandam Constantin.

Petru Ne­chita a fost reclamat la Parchet de Vandam Constantin (20 de ani) şi bunicul său, Gheorghe Constantin (66 de ani) la finele anului 2015. Cei doi romi au invocat că cele două presupuse fapte de violare de domiciliu comise de Nechita ar fi fost comise pe 20 octombrie 2015. În privinţa plângerii lui Vandam, acesta a precizat că, în ziua respectivă, în jurul orei 14.00, alături de un alt poliţist al Secţiei 4, Nechita ar fi intrat pe proprietatea sa, în curtea casei, fiind găsit de sora lui Vandam trăgând de uşă. Poliţistul ar fi venit la locuinţa lui Vandam, din Copou, pentru a înmâna citaţii pentru persoane des­pre care interlopul a scris în plângerea sa că nu locuiau acolo. Mai mult, una dintre persoanele ce urmau să primească citaţie ar fi avut doar 6 ani. După ce a mers la locuinţa lui Vandam, Petru Nechita ar fi mers şi la cea a bunicului său, Gheorghe Constantin, procedând, se arată în plângerile depuse la Parchet, în mod similar.

În ambele sesizări adresate procurorilor, ofiţerul este acuzat că ar fi decis să intre în curţile celor amintiţi fără a avea acceptul lor. În primă fază, Parchetul a clasat acuzaţiile de violare de domiciliu invocând că poliţistul se afla în timpul serviciului. Judecătorii au decis însă că acest caz trebuie cercetat mai în amănunt. Într-o discuţie anterioară cu reporterii noştri, poliţistul Petru Nechita a precizat în mod expres că nu doreşte să discute cu presa despre acest dosar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mos Ion Roata
30.05.2017, 15:42:45

Ce porcarie... trebuia sa-i mangaie pe cap pe ţiganii infractori, nu? Data viitoare, d-le Nichita, ati putea testa modul in care cutia craniană a lui "Vandam" ar putea fi mai tare ca plumbul din glonţ!

+2 (2 voturi)
anaidas anaidas
30.05.2017, 21:05:07

Pai tu nu ai stiut ca daca esti om cinstit si te intorci acasa dupa o zi grea de munca, dupa ce te culci linistit si esti cu familia in casa, vine un smecheras care toata viata lui nu a facut altceva decat sa fure, iti intra in casa cu toporul gata sa-ti dea-n cap, are si ala drepturi? La tine in casa. Nu inteleg egalitatea asta, din moment ce din nastere nu suntem egali. Bai baiatule, daca esti citat, ce violare de domiciliu? Asa se facea si pe vremea lui Ceausescu oare cu infractorii? Vinea jandarmul sa te ia, te lua cu casa cu tot daca era nevoie. Nu stam la povesti cu hoti, analfabeti, violatori, proxeneti, evazionisti. Nimic. Culcat la pamant, mainile la spate si-n duba cu tine. Au imediat asta drepturi mai multe ca oamenii cinstiti.

+2 (2 voturi)
Hayha Symo Aalto
31.05.2017, 02:20:20

BINE PUNCTAT , ANAIDAS ! In ziua de azi , cu legile făcute de penalii din "parlamentul" rușinii naționale , INFRACTORII AU MAI MULTE DREPTURI DECÎT OAMENII CINSTIȚI ! Dacå un țigan intră noaptea cu cuțitul peste un bătrîn 70-80 de ani ca să-l tîlhàrească , bătrînul NU ARE DREPTUL să pună mîna pe pistol sà-l împuște . Țiganu' ARE DREPTURI......

+2 (2 voturi)
🖕
30.05.2017, 19:32:27

curca si vandamu

0 (2 voturi)
Radu Alexe
30.05.2017, 20:49:05

Asta-i de cascadorii rasului , de fapt rromii analfabeti au fost violati de faptul ca au putut primi ceva scris ! Cu siguranta indivizii au si permis de conducere obtinut cu sprijinul acelorasi procurori binevoitori , care mai degraba ei ar trebui sa fie anchetati ...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările