Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Orgolii de bogătaşi. Cum au ajuns doi milionari în euro din Iaşi să se lupte în justiţie pentru o banală ţeavă de apă

0
14 Feb 2020 12:03:58
Autor: Ionuţ Benea

Oamenii de afaceri Cristian Stanciu şi Vasile Puşcaşu, doi dintre cei mai bogaţi ieşeni, se războiesc în justiţie din cauza unei banale ţevi de apă aflate între hotelurile pe care cei doi le deţin în centrul oraşului.

Companiile deţinute de oamenii de afaceri Cristian Stanciu şi Vasile Puşcaşu, care deţin hotelurile Astoria respectiv Traian, se luptă în două procese de pe rolul instanţelor ieşene din cauza unui banal branşament la reţeaua de apă.

Procesele au fost deschise de Fundaţia Ecologică Green (FEG), deţinută de Stanciu, şi care are în proprietate Hotel Astoria. Fundaţia a deschis un prim proces la Judecătorie, cerând magistraţilor să anuleze memoriul tehnic emis de ApaVital vizând servitutea branşamentului de apă ce alimentează Hotelul Traian.

Cristian Stanciu a pierdut în primă instanţă, după ce nu a adus probe concludente care să-i confirme acuzaţiile, însă a formulat apel. În paralel, zilele trecute, FEG, controlată de Stanciu, a deschis un nou proces, cerând de această dată anularea avizului de branşare obţinut de BSR Estate, firma lui Puşcaşu care deţine Hotel Traian. Prima ciocnire din acest al doilea proces ar trebui să aibă loc la Judecătorie, pe 24 februarie.

Originea conflictului dintre cei doi 

În procesul soluţionat deja de Judecătorie, FEG a acuzat BSR Estate că, atunci când a obţinut memoriul tehnic de la ApaVital, ar fi prezentat o schiţă a imobilelor veche, branşamentul la apă al Hotel Traian urmând să treacă, astfel, pe terenul concesionat al Hotelul Astoria.

BSR Estate a negat acuzaţia şi a precizat că, de fapt, branşamentul nu are nicio legătură cu o bucată de teren care îi aparţine FEG, şi anume 32 de metri pătraţi concesionaţi de Primărie. Judecătorii i-au dat dreptate lui Puşcaşu, după ce au consultat documentele depuse la dosar de ApaVital. „Din contră, instanţa ia act, din cuprinsul documentaţiei depuse la dosar de pârâta ApaVital SA, că branşamentul de apă urmează să treacă pe domeniul public al municipiului Iaşi, şi nu pe terenul aflat în proprietatea sau după caz în concesiunea reclamantei. În acest sens, instanţa ia act că însăşi reclamanta a renunţat la administrarea în cauză a probei cu expertiză de specialitate.“

Conflictul dintre cei doi milioani este de notorietate în mediul de afaceri şi a pornit de la vânzarea la licitaţie a hotelurilor Traian şi Astoria, ca urmare a lichidării firmei Moldova Turism, cea care a deţinut ambele imobile. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările