Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Peste 9 milioane de euro pentru refacerea „Institutului Inimii“ din Iaşi, distrus de flăcări în urmă cu o lună

0
17 May 2018 07:30:34
Autor: Simona Stanciu
Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi FOTO Facebook IBCV
Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi FOTO Facebook IBCV

La mai bine de o lună de la incendiul puternic care a închis Institutul de Boli Cardiovasculare, Guvernul a alocat sumele necesare pentru refacerea clădirii.

Guvernanţii au alocat la mijlocul acestei săptămâni aproape 10 milioane de euro, sumă necesară pentru lucrările de reparaţii capitale şi dotările pentru clădirea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon Iaşi”, cea care la etajele superioare găzduieşte şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”.

„Sper ca fondurile alocate să fie folosite judicios, astfel încât să fie suficiente şi pentru reparaţii, şi pentru dotările necesare. În ceea ce ne priveşte pe noi, municipalitatea, vom face tot ceea ce este posibil ca expertiza tehnică asupra clădirii să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Recent, Primăria Iaşi a anunţat începerea expertizei tehnice, în regim de urgenţă, pentru clădirea care găzduieşte cele două instituţii medicale. Expertiza tehnică va fi făcută de SC Proexpert GC Grup SRL Iaşi. De asemenea, pe 27 aprilie Primăria Municipiului Iaşi a eliberat autorizaţia de construire pentru lucrările de consolidare şi reparaţii capitale, în regim de urgenţă, la clădirea amintită.

„Elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi execuţia lucrărilor de reparaţii capitale, precum şi achiziţia de echipamente medicale se contractează de către Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» Iaşi, unitate sanitară publică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile legii“, se precizează în hotărârea de Guvern, de miercuri, 16 mai, prin care s-a alocat suma.

VIDEO În 10 aprilie, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost cuprins de flăcăriAdauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările