Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Petrecăreţi apucaţi de fund de patronul unei pensiuni şi fugăriţi cu arma de foc. Pe fir au intrat şi Cordunenii

0
4 Nov 2016 11:18:31
Autor: Ionuţ Benea
În timpul altercaţiei, un geam al pensiunii ar fi fost spart FOTO Adevărul
În timpul altercaţiei, un geam al pensiunii ar fi fost spart FOTO Adevărul

Şase tineri din Iaşi susţin că ar fi fost alungaţi de la o pensiune pe care o închiriase, chiar de patron, după ce acesta i-ar fi apucat de fund şi, ulterior, ameninţat cu o armă de vânătoare. Unul dintre tineri ar fi fost căutat, ulterior, de membri ai clanului Corduneanu.

Păţania tinerilor care se adunaseră la o pensiune din Agapia, judeţul Neamţ, a ajuns în vizorul poliţiştilor, care au primit o plângere pentru tentativă la omor, uz nelegal de armă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Plângerea a fost depusă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, acum câteva zile, reclamat fiind patronul unei pensiuni, Loredan I.

Faptele de care este acuzat acesta ar fi avut loc pe 21 octombrie, atunci când Ioan Dragoş C., un tânăr de 33 de ani, din Iaşi, a chemat mai mulţi prieteni la pensiunea din comuna Agapia deţinută de Loredan I. „În jurul orei 00.00, la faţa locului a apărut şi patronul pensiunii, numitul I. Loredan, persoană aflată într-o stare avansată de ebrietate. După câteva minute de la această apariţie, am observat că I. Loredan, inexplicabil, după o încercare re¬uşită, îl urmărea pe numitul B. Alexandru pentru a-i atinge, din nou, partea posterioară“, a precizat sărbătoritul, potrivit plângerii.

Alexandru B. a mers într-o altă zonă decât cea în care se afla patronul, moment în care acesta din urmă - potrivit plângerii, s-ar fi îndreptat către un alt tânăr din grup. Astfel, Loredan I. l-a fi apucat de fund pe Mihai-Bogdan C., moment în care acesta, nervos, l-ar fi întrebat dacă este „nesimţit sau bulangiu“. „Pentru o scurtă perioadă s-a instalat normalitatea, însă în momentul în care m-am aplecat spre o sticlă de vin de pe o masă, am fost prins de fund, din nou, de aceeaşi persoană. Am reacţiont, având în mâna dreaptă paharul de vin, iar cu mâna stângă i-am aplicat numitului I. Loredan, în zona urechii drepte, o lovitură cu pumnul. Din cauza stării avansate de ebrietate, acesta a căzut, în şezut“, a precizat şi Mihai-Bogdan C., potrivit plângerii.

Ar fi tras înspre tineri

Loredan I. s-a ridicat cu dificultate, după care a intrat în pensiune. S-ar fi întors, după aproximativ 5 minute, înarmat cu o armă de vânătoare, ameninţându-i pe tineri că îi va omorî. „Cu toţii am fost şocaţi să vedem cum acesta încarcă arma cu două cartuşe, o armează  şi o îndreaptă spre grupul nostru aflat la câţiva metri distanţă. În secundele următoare am auzit o pocnitură puternică şi zgomot intens produs de obiecte de dimensiuni mici ce zburau în jurul meu, simţind suflul exploziei pe toată suprafaţa corpului“, se mai arată în plângere. Patronul ar fi tras într-un geam al pensiunii, timp în care tinerii au fugit spre maşină.„Ne-am deplasat cu autoturismul circa zece metri, după care am auzit două focuri de armă ce au lovit maşina plină cu şase persoane“, au mai precizat tinerii. La rândul său, Mihai Bogdan C. a precizat în plângere că, la câteva zile după acest eveniment, a fost anunţat de prietenii săi că este căutat prin barurile şi restaurantele din Târgu Frumos de membri ai clanului Corduneanu. Loredan I. nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi prezenta punctul de vedere, acesta fiind şi motivul pentru care nu i-am declinat identitatea.Avocatul Cristian Constantin Curcă îi reprezintă pe tinerii care au formulat plângerea. Contactat telefonic, acesta a confirmat cele susţinute de clienţii săi şi ne-a declarat: „Sperăm la o anchetă desfăşurată cu celeritate, şi cel vizat de plângere să fie tras la răspundere. În spirit obştesc, am solicitat ridicarea tuturor armelor deţinute legal de acest «taliban» al plaiurilor nemţene şi a tuturor elementelor de muniţie. Dumnealui poate recidiva oricând, şi alţi turişti s-ar putea să nu fie la fel de norocoşi în a scăpa cu viaţă“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările