Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Portretul de psihopat al unui criminal feroce care şi-a ucis colegul de cameră: „N-are sentimente de milă, remuşcări“

3
19 Mar 2019 16:09:44
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Aurelian Giosan, studentul condamnat la închisoare pe viaţă
Aurelian Giosan, studentul condamnat la închisoare pe viaţă

Unul dintre cei mai tineri condamnaţi pe viaţă din România, un tănăr de doar 25 de ani din Iaşi, este descris de judecătorii care l-au închis ca un veritabil sociopat, incapabil de sentimente umane normale.

Aurelian Giosan a primit condamnarea maximă după ce a ucis cu sânge rece, în somn, un coleg de cămin şi a înjunghiat un altul, scopul măcelului fiind jaful.

„Inculpatul nu are remuşcări, sentimente de milă, de regret, prin faptele deduse judecăţii suprimând cu brutalitate şi cruzime viaţa unui tânăr de 20 de ani care nu i-a greşit cu nimic, batjocorind şi memoria acestuia prin incendierea corpului în încercarea de a-şi ascunde fapta. 
În ceea ce priveşte victima în viaţă, Harpă Casian, inculpatul a manifestat dispreţ, astfel încât pe lângă sechelele fizice şi traumele psihice, aceasta a fost expus acuzaţiile că ar fi avut un act suicidar, că era beat, că nu era conştient de acţiunile sale. Instanţa nu a regăsit nici un element concret pozitiv al personalităţii inculpatului pe care să-l ia în considerare“, e descrierea dură făcută criminalului de către judecători.

Aceştia au mai invocat că o expertiză medico-legală efectuată în timpul procesului a arătat că Giosan are o atitudine „arogantă, egocentrică şi sfidătoare“. În schimb, Giosan a mers la puşcărie fără să recunoască faptele el născocind un personaj care ar fi comis fapta.

Filmul măcelului

Aurelian Giosan a inventat în timpul procesului un personaj pe nume „Victor“ despre care a spus că s-a aflat în cameră în noaptea crimei şi care, mai mult, l-ar fi tăiat şi pe el cu cuţitul în timpul unui joc de cărţi. Judecătorii au re­levat însă ca Giosan s-a tăiat singur.

Judecătorii au refăcut şi cronologia din noaptea crimei comise de Giosan, ce a avut loc în noiembrie 2015 în Căminul C4. Astfel, pe 8 noiembrie, Casian Harpă, Victor Nour şi Aurelian Giosan s-au întâlnit în cămin în jurul orei 18, cei trei schimbând câteva vorbe.Un martor a povestit că în jurul orei 23 a mers în camera în care locuiau Harpă şi Giosan, cel din urmă plecând la un moment dat.

„În mod surprinzător, Harpă Casian i-a spus că avea o presimţire rea, întrucât în zilele precedente a avut un accident casnic când s-a tăiat într-un cuţit, având mâna dreaptă fixată în atelă, iar în weekend era să fie accidentat de un tir“, se arată în motivare, referitor la declaraţia studentului martor.

Nour şi Harpă s-au culcat târziu în noapte, scenele şocante dinspre dimineaţă fiind refăcute în baza relatărilor lui Harpă, care a supravieţuit miraculos loviturilor de cuţit primite de la Giosan. S-a întâmplat în intervalul 5.00 - 6.00, când Harpă a fost trezit de o lovitură de cuţit primită în gât.

Tânărul a avut parte de imagini pe care nu le va uita niciodată, văzând cum Giosan mergea la patul colegului lui şi îi înfigea cuţitul în corp, pentru ca, ulterior, să vină şi la el să îl lovească.
Înainte de plece, Giosan i-ar fi tăiat venele de la mâna stângă lui Harpă, ar fi încercat să îl sufoce de câteva ori cu perna, după care i-a luat 80 de lei din portofel şi laptopul, a dat foc la cameră şi a fugit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

_wakki m
19.03.2019, 16:11:55

lasă că îl scoate Buborel și pe ăsta nevinovat cât de curând

Popescu Ion
19.03.2019, 19:12:17

Comentariu considerat abuziv.

Galeriu Crestinu
19.03.2019, 23:55:44

Nici ILIESCU nu recunoaste nimic si nici nu-i pare rau de crimele din 1989 si dupa.... ..trebuie si el consultat inainte de a fi internat.....