Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Poveste terifiantă într-un apartament din Iaşi. Un copil a fost obligat să bea urina unei colege: „Nu am mai ştiut de mine“

9
1 Nov 2019 11:44:35
Autor: Ionuţ Benea
Copilul a fost umilit crunt în apartamentul adultului FOTO Captură video Facebook
Copilul a fost umilit crunt în apartamentul adultului FOTO Captură video Facebook

Un bărbat de 37 de ani, recidivist, a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de lipsire de libertate şi lovire.

Liviu Pascu se află şi acum în arest preventiv, şi a contestat decizia de condamnare. Victima sa a fost un copil ce provine dintr-o familie defavorizată, care a rămas cu sechele în urma incidentului. 

Povestea a avut loc pe 24 octombrie 2018, atunci când Pascu a mers la o sală de jocuri, în care se afla un copil minor, şi l-a luat pe acesta la domiciliul său. Judecătorii au precizat că minorul nu a fost efectiv forţat să meargă după Pascu, însă a făcut-o deoarece îi era frică de el.

După ce a ajuns în apartamentul din Cantemir al lui Pascu, minorul a fost supus unor umilinţe greu de imaginat. Potrivit unei filmări publicate pe Facebook a doua zi, copilul este lovit de către Pascu, dar şi de către una dintre fiicele sale, şi, la un moment dat, este forţat să bea urină dintr-un recipient. La scenă a asistat, pe lâng major, cele două fiice ale sale, precum şi o prietenă de-a acestora. 

„Mi-a fost greaţă. M-am simţit foarte jignit, nu mai ştiam de viaţa mea când mi-au dat drumul şi am plecat de acolo, eram conştient că filmarea o să ajungă pe Facebook pentru că eu am văzut că o colegă de-a lui fiică-sa filma în timp ce mie mi-au dat să beau urină (...) O săptămână nu am mai ştiut de mine, mulţi prieteni nu mai stăteau cu mine, chiar şi maică-mea, când a aflat, nu mai ştia ce să facă. A suferit şi mama mea“, a declarat în instanţă victima. 

 La proces au fost audiate şi fiicele individului, care au încercat să îi ia apărarea. Acestea au spus că în pahar nu se afla urină, ci ceai de ceapă. „Cu privire la efectele extrem de puternice pe care infracţiunile inculpatului le-au produs asupra minorului, inculpatul, deşi le conştientizează (pentru că exact acesta a fost scopul în care a acţionat), nu le regretă în nici un fel, considerând că minorul merită să primească tratamentul pe care i l-a aplicat“, a mai motivat instanţa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Adrian Foangǎ
1.11.2019, 11:56:28

Eu il bagam 10-12 ani la puscarie, mai ales ca e recidivist.

+12 (12 voturi)
Alfa Omega
1.11.2019, 12:29:01

Pentru lipsire de libertate, tortura si tratamente inumane aplicate unui minor 4 ani si 8 luni ? Prea putin plus ca a inlesnit filmarea si difuzarea umilintelor sale asta nu s-a avut in vedere ? Si faptul ca mai era si rdcidivist inseamna ca atunci cand va iesi isi va viola vicele si legea va fi din nou blanda ca ele vor fi majore sau cica si-au dat acordul !Asta este doar o incurajard a infractiunii !

+8 (8 voturi)
inuendo
1.11.2019, 14:01:49

Trebuie trimis acasă la Tumorel din Ieși. Dup-aia se poate stabili la Videle, Caracal, Slatina, Alexandria. Numai că acolo se mănâncă foarte mult și dupa-aia se bea. Din dragoste pentru trei boscheți.

+2 (2 voturi)
Dan Petru
1.11.2019, 13:09:03

Codul penal vechi si comunist : "Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinți sau de orice persoană căreia minorul i-a fost încredințat spre creștere și educare, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 12 ani." Codul penal nou si european "Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi." Atentie : doar PARINTII sau "PERSOANELE IN GRIJA CARORA SE AFLA MINORUL" sunt susceptibile sa comita infractiunea asta. Recidivistii ce cauta ocazii de a-si manifesta cretinimul in nici un caz nu vor face asa ceva. C-asa e legea "europeana", conceputa cu picioarele. Interlopii stiu de ce.

+1 (5 voturi)
mihai radu
1.11.2019, 15:19:10

O stire de anul trecut relata ca un individ care a scuipat pe un altul a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru imprastiere de fluide letale,asta lege !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)