Povestea bizară a medicului filat de DNA deşi procurorii nu ştiau unde locuieşte. „Nu ştiu ce fel de cercetări faceţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic ginecolog din Iaşi a fost informat la un an de la clasarea unui dosar de corupţie că a fost supravegheat şi cercetat. El spune că procurorii DNA nu i-au găsit adresa în condiţiile în care a fost filat în baza unei autorizări acordată de judecător şi în condiţiile în care el însuşi a prezentat adresa, în trecut, cu ocazia unor audieri.

Mohamed Daoud a aflat că a fost cercetat într-un dosar ce a vizat posibile fapte de corupţie comise de şefi şi funcţionari ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ din Iaşi. Investigaţia a făcut referire la o posibilă fraudare a admiterii unor studenţi străini, în 2015, la UMF Iaşi şi s-a terminat cu clasare în noiembrie 2018.

La medicul Daoud, citaţia cu ordonanţa de clasare a ajuns zilele trecute, medicul fiind înştiinţat că are dreptul să o conteste. A făcut-o deja, spune el, pe 1 noiembrie, când a trimis la DNA Iaşi un înscris prin care a cerut redeschiderea acestui dosar.

Daoud se arată contrariat atât de întârzierea cu care a fost notificat despre clasarea dosarului, fiind viciat astfel dreptul său la contestaţie, cât şi de faptul că a fost, spune el, supravegheat abuziv.

„Ca orice om care află că a scăpat de la o cer­cetare penală prin ordonanţa de clasare a unui dosar penal, ar trebui să fiu bucuros şi să tac din gură, de aceea ştiu că pentru unii ar părea că sunt «nebun» deoarece depun plângere împotriva clasării dosarului. În fapt nu ştiu ce caută numele meu în acest dosar, inclusiv înştiinţarea ordonanţei pe care am primit-o în 28 de pagini, în care nu apare motivul pentru care am fost cercetat“, a scris Daoud procurorului-şef al DNA.

Medicul mai arată în documentul citat că „nu înţelege“ de ce i-a fost comunicată ordonanţa cu atât de mare întârziere şi de ce este numit în înscris „cetăţean marocan“, în condiţiile în care el a obţinut cetăţenia română în 2014 şi este originar din Egipt.

„Nu ştiu ce fel de cercetări faceţi din moment ce îmi ascultaţi telefonul şi cu ce drept puneţi sub urmărire telefonul personal al iubitei mele de atunci care nu are nicio legătură cu cercetarea. Nu ştiu ce fel de cercetări faceţi prin ascultarea telefonului şi prin urmărirea GPS-ului de nu ştiti unde locuiesc. Aş putea să mă gândesc că din cauza incompetenţei persoanelor care efectuează urmările penale, dar în fapt a fost cu rea intenţie să-mi trimiteţi citaţii la adrese greşite astfel încât să nu ajungă niciodată la mine şi să nu pot da declaraţii în acest dosar“, a mai precizat Daoud, care a menţionat că adresa sa a fost aceeaşi ca în momentul începerii dosarului.

„Nu ştiu ce fel de cercetări faceţi din momentul în care nu mă consideraţi cetăţean român (este mai atrăgător ca acuzatul să fie arab?), lucru pe care îl văd ca fiind discriminator şi rasist“, mai spune medicul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite