Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Povestea unui obsedat sexual. Ieşeanul care îşi siluieşte mama sub privirile neputincioase ale autorităţilor

0
4 Jun 2013 07:52:13
Autor: Ionuţ Benea
Casa din localitatea Tansa în care individul recidivist îşi siluieşte mama FOTO Adevărul
Casa din localitatea Tansa în care individul recidivist îşi siluieşte mama FOTO Adevărul

Când avea 23 de ani, Constantin Luca şi-a violat pentru prima dată mama. A fost condamnat, iar după şase ani de temniţă s-a întors acasă şi a luat-o de la capăt. Bărbatul a fost acum trimis din nou în judecată, însă locuieşte sub acelaşi acoperiş cu biata sa mamă. Autorităţile îl cercetează în stare de libertate.

O femeie de 69 de ani, din localitatea ieşeană Tansa, trăieşte în casă cu o bestie. Ieşeanca stă sub acelaşi acoperiş cu fiul ei, deşi acesta, de-a lungul anilor, a violat-o de nenumărate ori, ba chiar a făcut câţiva ani de puşcărie pentru acest lucru.

Acum, Constantin Luca, de 37 de ani, a fost trimis din nou în judecată de procurori având aceleaşi acuzaţii pentru care în urmă cu 13 ani a fost încarcerat: viol şi incest. În familia casei Luca din Tansa, agresiunile sexuale produse de Constantin au fost cu nemiluita. Procurorii, în rechizitoriul trimis ieri la instanţă, au probat două dintre acestea. Asta după ce femeia nu a mai răbdat şi, convinsă de nişte rude, şi-a reclamat la Poliţie propriul fiu.

Îşi supunea mama la perversiuni sexuale

Faptele de viol şi incest pentru care Constantin Luca a fost trimis în judecată, deşi doar câteva din numărul lor real, sunt plasate de procurori în anul 2009, pe 19 septembrie, respectiv 4 octombrie. “În zilele respective, fiind în stare de ebrietate, învinuitul a lovit-o pe mama sa, aplicându-i lovituri în principal în zona pieptului şi a capului şi a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale normale. Ulterior consumării acestor raporturi sexuale, învinuitul a reluat consumul de băuturi alcoolice, atât la domiciliu, cât şi la un bar din sat”, se arată în rechizitoriu.

Femeie a ezitat tot timpul să-şi reclame fiul. Pe de o parte, de temea de comportamentul violent al acestuia. “M-a ameninţat că dacă spun la cineva acest lucru, mă omoară, îmi scoate ochii şi inima din mine”, a povestit bătrâna.

Pe de altă parte, Constantin Luca era fiu său şi nu ar fi vrut ca acesta să ajungă din nou în puşcărie. Relevant în acest sens este faptul că, după ce şi-a reclamat fiul la Poliţie, ea a revenit asupra declaraţiei şi a spus că ar fi făcut sex de bună voie cu acesta. Procurorii au concluzionat, însă, că ea ar fi fost constrânsă să facă acest lucru. “Ulterior depunerii sesizării, Luca Maria a continuat să convieţuiască cu fiul său, fiind expusă, în continuare, în mod direct, agresiunilor acestuia, vulnerabilitatea acesteia fiind accentuată de relaţia de rudenie existentă – astfel încât conduita procesuală oscilantă a acesteia este explicabilă”, se mai arată în rechizitoriu. 

În acelaşi document sunt descrise detalii terifiante despre modul în care Constantin Luca îşi abuza mama.

“Din declaraţiile martorilor audiaţi rezultă că partea vătămată le-a povestit că fiul său o ameninţa cu cuţitul, o lovea cu pumnii şi cu corpuri contondente – scânduri, vătrai – o muşca de gât, sâni şi zona organelor genitale, martorele văzând urmele de lovituri. Raporturile sexuale se consumau pe fondul acestor agresiuni, de fiecare dată Luca Costică fiind în stare de ebrietate”, au mai arătat procurorii.

Procesul acestuia urmează să înceapă la Judecătoria Iaşi. 

Citeşte şi:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările