Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Preot din Iaşi „infiltrat“ la maternitate pentru a convinge pacientele să nu-şi vaccineze copii, să nu avorteze şi să nu utilizeze cardurile - „lucrarea diavolului“

38
6 Apr 2016 15:39:24
Autor: Iulia Ciuhu
Preotul misionar Răzvan Ioan Scurtu la slujba de sfinţire a paraclisului din Maternitatea „Elena-Doamna” din Iaşi FOTO ziarullumina.ro
Preotul misionar Răzvan Ioan Scurtu la slujba de sfinţire a paraclisului din Maternitatea „Elena-Doamna” din Iaşi FOTO ziarullumina.ro

Preotul misionar Răzvan Ioan Scurtu de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Măsura a fost luată după ce conducerea spitalului a reclamat la MMB că preotul încearcă să convingă mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu folosească cardurile bancare.

Preotul misionar Răzvan Ioan Scurtu de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi desfăşoară activitate de consiliere spirituală în maternitate de 13 ani.

Potrivit „Ziarul de Iaşi”, preotul a ajuns într-o comisie a MMB, după ce conducerea spitalului l-a reclamat superiorilor săi întrucât Scurtu ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu folosească cardurile bancare.

„Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului. Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vacci¬nurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bisericească“, a declarat dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Potrivit preotului, el nu a intervenit în desfăşurarea actului medical, ci doar a răspuns conform crezului său întrebărilor puse de paciente. Răzvan Scurtu susţine că nu poate fi acuzat de modul în care şi-a îndeplinit activitatea şi că acuzele care i se aduc sunt forţat.

„Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mi¬tropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fie chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, a declarat pr. Răzvan Ioan Scurtu.

Răzvan Scurtu a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă de pe 14 martie. Decizia MMB nu este definitivă, preotul atacându-o deja la forurile superioare.

„Demersul nu s-a încheiat, are dreptul să se adreseze la alte foruri. Este o sesizare din partea conducerii spitalului, s-a întrunit o comisie numită Con¬sistoriu Eparhial care cercetează aceste fapte. Este un număr de abateri care i-au fost imputate părintelui, a fost chemat în faţa acesteia şi se va continua cu procedura”, a declarat pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Decăderea din treaptă este oarecum similară cu caterisirea, în cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va mai putea purta veşminte preoţeşti şi nici să oficieze slujbe religioase. Însă, spre deosebire de caterisire, preotul decăzut din treaptă se poate reabilita şi îşi poate relua activitatea, dacă demonstrează Arhiepiscopiei că şi-a revizuit comportamentul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Adrian Foangă
6.04.2016, 16:15:52

Cand zic eu ca popii sunt inutili societatii, ba chiar fac rau, unii se inflameaza aiurea. Iata dovada, daca mai era nevoie, ca popii prostesc populatia chiar si in zilele noastre. Iar in zna moldovei, unde lumea este needucata, aceste "sfaturi" prind la un mare numar de oameni.

0 (12 voturi)
coco mika
6.04.2016, 16:24:42

cine ti- a spus ca oamenii din " zona moldovei " sunt needucati ?

+4 (4 voturi)
ThePornster.com
6.04.2016, 16:29:31

Daca era un individ la costum de la vre-un ONG de-al lui Soros, era foarte bine. Daca e in sutana, deja e suspect. Nu haina face pe om, inca n-ati invatat?

-1 (11 voturi)
marius cristian
6.04.2016, 16:32:41

Fereasca-ne bunul Dumnezeu de asemenea turbati fanatici , care fac de rusine credinta crestina si dau apa la moara dusmanilor acesteia ... vorba ceea inteleapta : fereste-ma Doamne de prieteni , ca de dusmani ma apar singur.

+2 (8 voturi)
Pompiliu Mistodie
6.04.2016, 17:05:31

...si ce mare atentat terorist a facut acest preot? Nua facut nimic altceva decat sa sfatuiasca niste femei sa nu faca pacatul impotriva duhului sfant. Bravo lui, speram sa avem mai multi preoti ca el.

-10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările