Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Primarul Chirica i-a chemat şi pe ortodocşi şi pe catolici pentru a spune rugăciuni la învestirea în funcţie. Cine vor fi viceprimarii Iaşului

0
24 Jun 2016 13:27:04
Autor: Ionuţ Benea
Denisa Ionaşcu, secratarul Primăriei, Mihai Chirica, prefectul Marian Grigoraş şi doi preoţi
Denisa Ionaşcu, secratarul Primăriei, Mihai Chirica, prefectul Marian Grigoraş şi doi preoţi

Consilierii locali desemnaţi după alegerile locale din 5 iunie s-au reunit în cursul zilei de vineri, 24 iunie, pentru a desemna viceprimarii şi a stabili componenţa comisiile de specialitate ale Consiliului Local. În cadrul aceleiaşi ceremonii a depus jurământul şi Mihai Chirica, după ce, în prealabil, pe lângă imn, în sală s-au incantat şi rugăciuni.

Aglomeraţie mare la Primăria Iaşi acolo unde primarul ales Mihai Chirica a depus în cursul zilei de vineri, 24 iunie, jurământul.

La eveniment au participat mai mulţi deputaţi şi senatori din circumscripţia Iaşi, dar şi directori de deconcentrate sau de instituţii publice din oraş. Reprezentanţi ai unora dintre universităţile ieşene au fost de asemenea prezente în Sala Mare a Primăriei.

Nu au lipsit nici preoţii, cel puţin şase, atât din partea Bisericii Ortodoxe cât şi din partea Bisericii Catolice, care au rostit câte o rugăciune, din stânga lui Mihai Chirica, înainte de începerea şedinţei de Consiliul Local.

Un moment mai puţin obişnuit a fost discursul laudativ al Auricăi Ichim, directorul Muzeului Unirii, care s-a adresat primarului Mihai Chirica spunând că aşteptările de la el sunt mari şi că speră ca, la finalul mandatului, să poată fi pus în aceeaşi categorie cu marii edili ai oraşului.


După învestitura lui Mihai Chiric, precedată de citirea sentinţei Judecătoriei prin care rezultatul alegerilor a fost validat, acesta a fost felicitat de cei din sală. 

Ulterior, reprezentantul PSD a anunţat că propune pentru funcţiile de viceprimar pe Gabriel Harabagiu (membru PSD) şi Radu Botez (ALDE), aceştia fiind votaţi cu 16 la 10 pentru a ocupa aceste fotolii. Grupul liberalilor nu a propus un nume pentru funcţia de viceprimar precizând, prin vocea liderului de grup Eduard Boz, că se mulţumesc să facă opoziţie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii