Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Primele declaraţii în cazul incendiului de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi: „Emoţional sunt reacţii care se vor linişti în timp” VIDEO

8
22 Jun 2021 20:53:05
Autor: Alina Batcu, Andrei Luca
FOTO Andrei Luca
FOTO Andrei Luca

Incediul a fost lichidat. Reprezentanţii UPU SMURD Iaşi spun că pacienţii nu au fost afectaţi de fum sau gaze toxice. Printre cei evacuaţi se numără şi un copil intubat. El suferă de o malformaţie digestivă.

Un incendiu a izbucnit marţi, 22 iunie, la secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi. În jurul orei 20.00, încendiul a fost lichidat, iar reprezentanţii autorităţilor locale au făcut primele declaraţii pe acest subiect. 
   
Au fost evacuaţi 12 copii, mai mulţi părinţi şi cadre medicale. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt UPU SMURD Iaşi a declarat că evacuarea s-a făcut din motive de securitate, copiii părinţii şi personalul medical care au necesitat evacuare se aflau în altă zonă decât cea afectată, nu au fost afectaţi de fum sau gaze toxice.
 
Printre cei evacuaţi se numără şi un copil intubat. El suferă de o malformaţie digestivă.
 
„Din primele informatii au fost evacuate de la etajul II 5 copii, 3 parinti si 6 personal medical si de la nivelul et 3 si 7 copii dintre care un intubat cu o malformaţie digestiva şi 4 parinti, 5 cadre medicale, toţi evacuaţi pe et 1 şi 4, in stare stabilă”, se arată într-o informare transmisă presei.
 
 
„Evacuarea s-a făcut din motive de securitate, copiii părinţii şi personalul medical care au necesitat evacuare se aflau în altă zonă decât cea afectată, nu au fost afectaţi de fum sau gaze toxice- personalul din clinicile de pediatrie de acolo au efectuat evacuările. Ei se află acum pe etajul I şi IV, care nu sunt afectate de către incendiu, fum sau apa folosită la stingerea incendiului, iar medicii de la SMURD care au intervenit la activarea Planului Roşu fac doar o inventariere a locaţiei. Am avut grijă şi de personalul medical de la spital, împreună cu doamna manager, personalul a fost susţinut, a fost implicat, toată lumea este într-o stare bună, dar emoţional sunt reacţii care se vor linişti în timp. Asistentele au constatat doar că există fum, au găsit locul de unde provenea incendiul, au deconectat sursele de energie, de oxigen şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infirmiere din zonele respective”, a declarat Diana Cimpoeşu, UPU SMURD Iaşi.
 
În urma controalelor făcute la finalul anului trecut de ISU, imediat după incendiul de la Piatra Neamţ, un raport arăta că Spitalul de Copii funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar cu aviz de funcţionare până la terminarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Forţele Aeriene Române se pregătesc pentru achiziţionarea de aeronave de generaţia a V-a F-35 Lightning II VIDEO
 
Statul român, batjocorit de „Suveranul” care ignoră legile: „N-am semnat niciun contract ca să le respect”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Mircea Nistor
22.06.2021, 22:55:06

" Emoțional sunt doar reacții care se vor liniști în timp.." Adică până la următorul incendiu .Grozav ce epigoni a lăsat ministrul Vlăduț în timp : incendiu la Piatra Neamț, incendiu la Matei Balș, coafura,pardon ,scaunul ministerial sau managerial nu se clatină...Și firește, morții "e" vinovați : s-au aflat la locul nepotrivit,la momentul nepotrivit..Tipic românesc , "etern și fascinant " , și firește,de neclintit, românul piere, dar nu renunță la tradiții ,datini și apucături faine...

-1 (1 vot)
Bil Gheitz
22.06.2021, 22:57:20

Demisia Vlad Voiculescu! Ah, stai.. a ramas propaganda pesedisto-analfabeta fara tema de latrat.

-1 (1 vot)
Beta Alfa
22.06.2021, 23:55:18

@BG Parca ministrul este in continuare din cadrul USR+...

-1 (1 vot)
Bil Gheitz
22.06.2021, 23:58:34

normal trebuie sa fie de la psd, macar un banicioiu sau pintea ca sa miroasa a puscarie

Bil Gheitz
23.06.2021, 00:13:41

Spitalele astea sunt administrate de puterea politica locala, in concret la Iasi a fost administrata de lichelismul pesedist care s-a dat mai nou pe galben. Dar de vina e ala de la minister care era de 100 de zile in post si nici nu avea putere de decizie cu privire la cum e administrat spitalul. Da' bravo ma! Sa mai crezi in gargara pesedista si sa te vaiti de viata.. ba chiar meriti ce e mai rau, chiar sa plangi de foame.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările