Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Proces halucinant după ce un agent de securitate de la un spital a atacat cu un cuţit personalul medical

0
30 Oct 2020 04:55:36
Autor: Ionuţ Benea
Agentul de pază de la Spitalul de Boli Infecţioase făcea scandal, nu asigura securitate FOTO Adevărul
Agentul de pază de la Spitalul de Boli Infecţioase făcea scandal, nu asigura securitate FOTO Adevărul

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va trebui să achite 13.300 de lei unei firme de pază pe care a concediat-o, chiar dacă motivul rezilierii contractului a fost comportamentul inadecvat al paznicilor. Unul dintre ei s-ar fi îmbătăt în post şi a sărit la bătaie, cu un cuţit, la brancardieri.

Litigiul dintre Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost soluţionat în primă instanţă de Tribunalul Iaşi, însă sentinţa nu este definitivă.

Potrivit motivării primei instanţe, între spital şi firmă, în vara anului 2018, a fost încheiat un acord cadru de servicii de pază. În martie 2019, Spitalul a notificat Romold că a denunţat unilateral contractul, invocând o serie de abateri pe care paznicii Romold le-ar fi comis.

De pildă, agentul de securitate ar fi consumat alcool, pe 17 iulie şi 12 decembrie 2018, şi ar fi fost sancţionat de poliţie. De asemenea, pe 23 ianuarie 2019 ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de angajaţii spitalului, iar a doua zi ar fi permis fără drept accesul unei persoane în spital, care a furat un celular dintr-un salon. Cea mai gravă faptă invocată de spital în cadrul procesului a fost în data de 6 februarie 2019.

“Agentul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a distrus uşa cabinei de pază fiind necesară intervenţia poliţiei, care a întocmit dosar penal”, se arată în motivare. La rândul lor, reprezentanţii Romold au precizat că rezilierea contractului “s-a făcut abuziv având în vedere lipsa oricăror date privind abaterile savârşite de salariaţii săi precum şi pentru faptul că până la acea dată nu a fost încunoştiinţată despre vreo abatere deşi o mare parte din Acord se derulase deja”.

După ce au cântărit argumentele fiecărei părţi, judecătorul de la Tribunal a concluzionat: “Pârâta nu a dovedit că ar fi sesizat reclamanta cu privire la abaterile comise de angajaţii săi şi nici nu s-a dovedit că actele constatatoare ale abaterilor au fost comunicate acesteia.” Judecătorul a invocat inclusiv faptul că spitalul a trimis un e-mail către firmă, în care s-a plâns de comportamentul angajaţilor, însă nu a primit conformare de primire, conform clauzelor din contract.

Tribunalul a decis ca spitalul să achite contravaloarea acestora către firmă, mai exact 13.390 de lei. Procesul se va relua în apel pe 26 noiembrie.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Groaznic accident mortal, maşină ruptă în două. În ce s-a izbit autoturismul condus de un şofer în vârstă de 18 ani
 
Descoperire macabră lângă o locuinţă incendiată intenţionat. Ce le-a fost dat pompierilor să vadă în timpul misiunii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările