Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Procesul pedofilului care a abuzat o fetiţă de 10 ani cu acordul celor care i-au dat viaţă. Judecător: „Copilul nu este un bun de care părinţii să dispună cum vor“

2
23 Mar 2020 17:35:53
Autor: Ionuţ Benea
Fetiţa a fost abuzată sexual FOTO Shutterstock
Fetiţa a fost abuzată sexual FOTO Shutterstock

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală asupra unei fetiţe de 10 an. Motivarea sentinţei arată că faptele individului ar fi fost comise cu acordul părinţilor victimei.

Ştefan Bosânceanu, de 73 de ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la începutul acestui an, însă judecătorii au finalizat motivarea sentinţei abia pe 16 martie.

Ştefan Bosânceanu ar fi comis faptele de agresiune sexuală în anul 2013. Atunci, el vizita frecvent familia din care făcea parte şi minora ce, care avea la acel moment 10 ani.

Profitând de amiciţia cu părinţii copilei, individul a chemat minora la el de mai multe ori, „unde a sărutat-o pe gură cu limba, a mângâiat-o pe corp, pe sâni, uneori i-a pipăit şi organele genitale, altă dată chiar inculpatul a mers acasă la persoana vătămată, unde a sărutat-o pe gură“, după cum au arătat judecătorii.

Aceiaşi judecători au relevat în motivarea primei sentinţei că faptele lui Bosânceanu erau „cunoscute sub diferite forme chiar de către părinţii persoanei vătămate, care însă nu au luat măsuri ferme, doar bunica persoanei vătămate fiind aceea care a insistat ca faptele inculpatului să fie făcute cunoscute autorităţilor“.

La proces, individul s-a apărat spunând că acţiunile sale erau de fapt unele afective el invocând relaţia bună cu părinii victimei. Judecătorul de caz a pulverizat însă apărarea individului.

„Faptul că părinţii persoanei vătămate ar fi fost de acord cu întâlnirile dintre persoana vătămată şi inculpat nu are nicio importanţă în speţă, deoarece copilul nu este un bun de care părinţii pot să dispună cum vor, ci este o fiinţă umană, cu demnitate proprie şi cu drepturi personale, apărată de lege în mod independent de voinţa părinţilor”, se arată în motivarea judecătorilor.

Ştefan Bosânceanu trebuie să achite şi daune morale de 11.000 de euro victimei sale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carmen Florea
23.03.2020, 18:41:43

... 3 ani cu suspendare pt un PEDOFIL, la Rumania... Nu s-a terminat aici, ce facea, aia va mai face... ... si nimic pt asa-zisii parintii, niste PROXENETI, ba mai mult: acum din nou vor papa pe nenorocirea si teroarea copilei 11 mii heuri ... Mai brava 'decat' justitia rromana unde mai gasesti? Teroarea e ca copilu-i din nou in 'famelea', care o vinde libidinosilor precum mucegaitul asta nespalat, mizerabil, judecacatorilor, mizerabil, protectia copilului unde-i? drepturile copilului cine le apara, cei 2 proxeneti, care mâncă si gura lor ceva, oferind-o la 'produs'? Cum e posibil marsavia asta? Ce hal de generatii crestem, cclarilor de judecacatori? Care-i dreptatea facuta copilei astea? numai pt ca nu-i beizadeaua voastra va bateti joc de niste suflete pe pensii speciale barosane, interlopilor, ca nu sunteti mai breji decat astia 3 paduchi...

Carmen Florea
23.03.2020, 18:53:40

... 2013, deci procesul a durat 7 ani ca sa demonstrati CE? Adica ati tocat banii publici ca sa ce la urma? Nici macar banditului Voiculescu nu i-au durat procesele 7 ani ... Ma mir ca nu-i sentinta cu 'sex de comun acord'... Dar oricum nu-i VIOL, care incadreaza 10 ani, ci 'agresiune sexula', adica foaie verde, ia acolo s-a jucat 'afectuos' cu copila hodoroanca de jegos cu dintii putrezi ... Adica copila azi are 17 ani, du-te, copila, la protectia copilului, la un ziar si cere infundarea hosorogului cu tot cu judecacatorii interlopi ... Bateti clopotele, nu dormiti, judecacatorii spagari ne termina, ne dau pe mana banditilor, niste ghiolbani cu salarii si pensii babane, cu toate privilegiile din lume pe taxele noastre.