Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Protest la o maternitate din Iaşi după ce cadrele medicale au aflat că trebuie să îngrijească o gravidă suspectă de Covid-19

2
25 Mar 2020 11:26:27
Autor: Ionuţ Benea
Maternitatea Elena Doamna din Iaşi
Maternitatea Elena Doamna din Iaşi

Mai multe cadre medicale de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi au organizat un protest ad-hoc, miercuri, 25 martie, după ce au aflat că trebuie să trateze o gravidă care ar fi suspectă de Covid-19.

Medicii şi asistentele de la maternitatea ieşeană au ieşit în curtea unităţii după ce au aflat că gravida a fost adusă la spital. 
 
Ei s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să îngrijească femeia fără a avea materiale de protecţie împotriva noului tip de coronavirus. 

La faţa locului a ajuns şi echipaje ale forţelor de ordine, care au discutat cu medicii. 

Managerul maternităţii nu a răspuns până la ora redactării acestei ştiri la telefon pentru a oferi detalii despre acţiune. 
 
Pe 15 martie, o doctoriţă de la Maternitatea "Elena Doamna" anunţa că a fost nevoită să trateze o pacientă care intrase în contact cu o persoană venită din străinătate, fără a avea materiale de protecţie. 
 

Doctorul Diana Popovici şi-a expus nemulţumirea pe Facebook, într-o postare în care a arătat că în „aceste condiţii de practicare a medicinei în conditii de pandemie, România va depăşi alte state europene la numărul de cazuri!”. 

"Stat român! Eşti obligat să achiziţionezi teste, dezinfectante şi materiale de protecţie!
Sănătatea este garantată de Constituţie!", scria Diana Popovici. 

Ştire în curs de actualizare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kuffnugg
25.03.2020, 13:16:29

Cladirea din imagine este o maternitate? Saracele mame. Sa va fie rusine la toti!

+1 (1 vot)
aşa şi aşa
25.03.2020, 14:00:49

Afară din sistemul medical cu persoanele care au o asemenea atitudine, şi lipsă de empatie. Cred că sînt destule persoane calificate care ar dori să lucreze în sistem, dar n-au loc de asemenea "prinţese" cu figuri, care n-au nici un pic de dăruire faţă de profesia pe care şi-au ales-o, se pare, din alte motive decît acela de a-şi ajuta semenii aflat în suferinţă...

-1 (1 vot)