Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Protest cu sicriul pe trecerea de pietoni. Locuitorii unui sat din Iaşi cer pasarele pentru reducerea morţilor pe şosea. „Nu vrem să ne transformăm în cimitir”

3
16 Dec 2018 17:00:45
Autor: Ionuţ Benea
Sicriul a fost lăsat la marginea trecerii de pietoni, pentru a fi văzut de şoferi FOTO Ziarul de Iaşi
Sicriul a fost lăsat la marginea trecerii de pietoni, pentru a fi văzut de şoferi FOTO Ziarul de Iaşi

Locuitorii din Valea Lupului, un sat lipit de Iaşi, au protestat, duminică, mărşăluind pe două treceri de pietoni ce străbat E 583 pe raza localităţii lor.

Oamenii au vrut să atragă astfel atenţia asupra necesităţii construirii unor pasarele pietonale care să deservească zona, în condiţiile în care, în ultimii ani, mai multe persoane au fost lovite când traversau pe trecere.

Unul dintre protestatari a adus un sicriu de mărimea unui copil, pentru a atrage atenţia astfel că nenorocirea unui accident pe trecerile de pietoni din Valea Lupului poate lovi orice familie din comunitatea lor.

„Eu ies să protestez pentru că nu vreau să transformăm Valea Lupului într-un cimitir în care să ne plângem copiii, fraţii, părinţii şi prietenii. La cât de indiferente sunt auto­ri­tăţile, în câţiva ani vom ajunge cea mai depopu­lată comună din ţară şi asta nu pentru că ne pleacă locuitorii ci pentru că cineva îi trimite în Rai“, a spus Liviu Dulgheru, lo­cuitor în Valea Lupului.

„Protestăm pentru a se lua măsuri concrete cu deadline-uri asumate de către fiecare parte implicată. Mai protestăm pentru că primarul din Valea Lupului asteaptă să vină alte autorităţi să îi facă treaba. Şi-a asumat un studiu tehnic pentru amplasarea de pasarele la întâlnirea de la Prefectura de acum un an pe care l-a picat la vot în Con­siliul Local Valea Lupului“, a spus şi Cristian Nistor, alt locuitor.

Nu e prima dată când locuitorii din Valea Lupului îşi manifestă nemulţumirea pe acest subiect. Acum câteva săptămâni, în urma unui alt protest, autorităţile locale şi judeţene au organizat o dezbatere în urma căreia problema a rămas nerezolvată.

În cadrul întâlnirii, primarul localităţii Dumitru Mihăiliuc a spus că pasarelele nu pot fi construite din cauza unei aducţiuni de apă din zonă în timp ce reprezentanţii Direcţiei de Drumuri au precizat că problema ar trebui rezolvată de autorităţile locale. Singura măsura, anunţată de prefectul Iaşului, ar urma să fie montarea unor semafoare de galben intermitent, lucrare insuficientă în opinia locuitorilor din Valea Lupului.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Carmen Florea
16.12.2018, 17:57:40

... circ la cort ... ... intai votezi pe-un pui imputit si pe-o horilka, apoi ... protestezi ..., adica mai vrei un pui sau cum? nu, tataie, acum asteapta 4 ani... ... dupa 4 ani ai uitat de 'pasarela' si iar te imbeti gratis ca porcul ... ... ideea de 'pasarela' va vine numai la ... parastas...

0 (2 voturi)
tyyy uoim
17.12.2018, 13:16:24

daca... scrii ...asa... nu... te... face ...mai ...destept... iar ...gindurile ...mai ...adanci...

Carmen Florea
17.12.2018, 13:54:33

Am inteles, dar nu dai si tu un exemplu cum trebuie scris? N-am inteles numai un 'termen': 'gindurile' ... sau ai vrut sa scrii 'gÂndurile' ..., Se mai intampla ... cu 'gindul' la 'adancime'... uitam de niste norme elementare ale gramaticii ... fara puncte desigur ...

Modifică Setările