Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Proxenetul-don Juan. Sute de mii de euro câştigaţi pe spinarea naivelor, în bordeluri din Germania. Apărarea sa: „Le-a intrat prostituţia în sânge“

8
6 Apr 2018 19:07:06
Autor: Ionuţ Benea
Româncele ajungeau prostituate în bordeluri din Germania FOTO Arhivă 123 RF
Româncele ajungeau prostituate în bordeluri din Germania FOTO Arhivă 123 RF

17 ani de închisoare a primit un proxenet de 29 de ani, din judeţul Iaşi. Acesta a fost obligat, de asemenea, să plătească statului peste 500.000 de lei, bani pe care i-ar fi obţinut de pe urma prostituatelor de care ar fi abuzat.

Unele dintre victimele ieşeanului au ajuns să îşi vândă trupul în bordelurile din Germania după ce s-au îndrăgostit nebuneşte de un proxenet. Fetele au fost fost păcălite de Leonard Florin Scripcariu (29 de ani) că vor începe o viaţă împreună, unele părăsindu-şi şi familia pentru iluzia unei relaţii amoroase cu „peştele“.

Una dintre victime a fost Cerasela H., care l-a cunoscut pe Florin Scripcariu în februarie 2015, prin intermediul Face­book. Tânăra este originară din Ardeal, şi, în mediul online, şi-a creat impresia că Scripcariu derulează afaceri în Germania. La un moment dat, ieşeanul a mers acasă la fată şi i-a spus că nu este căsătorit, o iubeşte, şi i-a propus să se căsătorească. „Inculpatul i-a spus persoanei vătămate să-l însoţească în Germania, unde să-i găsească un loc de muncă legal, propunere cu care persoana vătămată a fost de acord, în condiţiile în care nutrea aceleaşi sentimete de iubire faţă de acesta“, se arată rechizitoriu.

Victima a mers cu Scrip­cariu în localitatea Stuttgart, unde a fost cazată în mai multe hoteluri. După câteva săptămâni, Scripcariu a devenit violent şi i-a spus tinerei că şi-a pierdut locul de muncă şi că nu mai are bani. Tot atunci, tânăra a aflat că trebuie să se prostitueze.

Apărarea proxenetului 

„Nu-l mai recunoşteam pe acesta, din omul pe care am început să-l iubesc s-a schimbat total şi mă speria tot mai mult prin comportamentul său“, a declarat Cerasela H. Aceasta a început să se prostitueze la bordelul Erotica Emo­tions din Stuttgart.

„Inculpatul era foarte priceput în a mă determina să fac acest lucru, te făcea prin vorbe în aşa fel încât să faci ce îţi spune. Arăt că am fost îndrăgostită de el în perioada în care am decis să plecăm în Germania, eu aveam 26-27 de ani la acel mo­ment“, a mai spus Cerasela.

Timp de două luni, fata câştiga între 200 şi 600 de euro pe zi. Ulterior, pentru că slăbise şi avea mai puţini clienţi, câştiga doar câte 2.000 de euro pe săptămână, fiind adesea bătută de Scripcariu. Tânăra era şantajată că, dacă pleacă, ieşeanul va merge la părinţii săi şi le va spune că s-a prostituat. După trei luni de Germania, tânăra s-a întors în ţară, povestind ea însăşi părin­ţilor prin ce a trecut. Audiată de procu­rori, mama Ceraselei a spus că proxenetul ieşean i-a creat impresia „că este băiat bun“.

Ardeleanca nu a fost singura victimă a lui Scripcariu, alte trei fete povestind anchetatorilor că au ajuns să se prostitueze în Germania după ce s-au îndrăgostit de tânărul de etnie romă din Podu Iloaiei. De asemenea, alte două fete au fost păcălite cu locuri de muncă în străinătate pentru a fi duse la bordeluri. Leonard Scripcariu era ajutat chiar de mama sa pentru a racola unele dintre fete, femeia ocupându-se în unele cazuri, cu cazarea în ţară a fetelor. Victimele proveneau în general din familii dezorganizate sau sărace, având un nivel de educaţie redus. Fetele au descris şi bătăi crunte pe care le-au primit când au vrut să iasă din această lume.

Scripcariu nu a recunoscut faptele spunând chiar că unele dintre fete ar fi vrut să se prostitueze deoarece „le-ar fi intrat în sânge“ această activitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Mihai Popescu
6.04.2018, 19:52:42

Un prost ! Mai bine fura 1 -2 milioane de euro, asa cum fac marii borfasi de la noi, si scapa cu 1-2 ani de puscarie si raminea si cu banii. Avem destule exemple in tara.

0 (4 voturi)
gerula
6.04.2018, 19:54:23

Și lui i-ar trebui inoculat în sânge,puțină cianură!

+3 (3 voturi)
des merge
6.04.2018, 20:39:47

Acest caz este a milioana parte din vîrful celui mai mare aisberg .

+3 (3 voturi)
Popescu Virgilius
6.04.2018, 21:17:48

Trist , dar ma gandesc ca daca fetele respective nu erau ,,educate'' in familie ca banii=fericire , nu cadeau in plasa lui. Dar de , munca e grea ! Onoarea e o fictiune , bunul-simt un viciun, iar orice mijloace sunt morale cand e vorba ,,sa faci bani'' ....cat mai usor si cat mai multi !

+1 (1 vot)
Stancu Dan
7.04.2018, 10:56:11

Prostitutia nu s-a inventat in Romania. E o practica veche de cand exista omenirea. In toata povestea asta marea intrebare e daca Gigel ala tare-n teorii e capabil sa faca bani si din altceva. Dintr-o activitate producatoare de servicii (legale !) non-sexuale sau din producerea de bunuri. Ma indoiesc. Ala (si multi altii ca el) moare cu foamea-n gat daca nu-l lasi sa ciordeasca sau sa duca femei la produs.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările