Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Recensământ cu bătăi de cap. Oamenii nu sunt găsiţi acasă, iar tabletele cu chestionare se blochează

2
25 Jun 2022 13:34:45
Autor: Alina Batcu
Sursa foto: Primăria Municipiului Iaşi
Sursa foto: Primăria Municipiului Iaşi

O problemă întâlnită de recenzorii din judeţul Iaşi este operarea greoaie a tabletelor, care încarcă greu informaţiile din a doua parte a chestionarelor.

Faza a doua a recensământului populaţiei nu merge foarte bine în judeţul Iaşi. Unele persoane nu sunt găsite acasă, iar de multe ori datele colectate de recenzori se încarcă în sistem destul de greu. 

Judeţul Iaşi se află în primele zece la nivel naţional în ceea ce priveşte autorecenzarea cu cele 282 de mii de chestionare validate. 

„Recenzarea are loc în ritm puţin lent, deoarece nu găsim oamenii acasă, dar lăsăm fluturaşi fiecăruia şi încercăm să luăm legătura”, explică Luminiţa Bogdan, recenzor în comuna ieşeană Tomeşti.
 
Aproape jumătate dintre locuitorii comunei Tomeşti, a doua ca populaţie din judeţ, s-au autorecenzat până pe 27 mai. 
 
„Avem 11.500 de locuitori, 6110 autorecenzaţi şi avem 11 persoane pe teren, care merg în fiecare zi din poartă în poartă. Sperăm să ne încadrăm în termen”, spune Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti. 
 
Totodată, potrivit recezorilor din Iaşi, procesul este îngreunat şi de modul în care funcţionează tabletele care le-au fost puse la dispoziţie, fiind dese momentele în care acestea se blochează chiar în timpul completării chestionarelor. Problemele par să fie aceleaşi pentru toţi cei 720 de recenzori di judeţul Iaşi. 298 dintre ei colectează datele în Municipiul Iaşi. 
 
„El se va legitima cu buletinul şi legitimaţia de recenzor. Şi va avea tabletă. Recenzorul a fost instruit, trebuie să meargă la gospodărie şi să completeze chestionarul. Deci doar întrebările din chestionar. Deci nimeni nu va întreba detalii despre venituri, carduri bancare, venituri, parole”, a spus Cătălina Pară, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi. 
 
Persoanele care refuză de trei ori recenzarea pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Paduraru Gelu
25.06.2022, 13:54:58

Eu m-am recenzat online, am dovada data de site-ul lor ca totul a mers bine. A venit o domnisoara la usa ca nu-i apare pe tableta ca eu m-am recenzat si sa facem din nou. Am refuzat. Atat timp cat site-ul lor emite dovada, nu vad cum lipsa datelor e problema mea. Ei au facut sistemul si vor sa ma amendeze pe mine ? Rezolvati-va problemele, tati, e problema voastra ce ati facut cu date-le introduse de mine pe platforma creata de voi... le-ati pierdut problema voastra... Acu au pretentia ca iti dau amenda... ca sunt ei prosti... de prostia lor tot noi suferim.

+4 (4 voturi)
shi do
25.06.2022, 16:30:10

Și iarăși ca și în 2011 veți constata că în Iași locuiesc 200 mii 😥 Ar trebui să identifice modalități de a-i găsi acasă!

+2 (2 voturi)
Modifică Setările