Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Recordurile din 2021 de la Maternitatea Iaşi. Geamăn de 800 de grame născut de o mamă bolnavă de Covid-19. Cel mai greu nou-născut a avut peste 5 kilograme

1
24 Jan 2022 15:36:57
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În 2021 a crescut şi numărul naşterilor înregistrate la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, în contextul în care maternitatea a fost unitate suport-COVID pentru gravide, iar multe cazuri din Moldova au fost aduse la Iaşi pentru tratament de specialitate.

Cel mai mic copil care s-a născut natural în ultimii doi ani la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi a fost un bebeluş care avea doar 800 de grame. Acesta s-a născut în 2021, provine dintr-o sarcină cu gemeni, sora sa avea greutatea dublă - 1.650 de grame, iar mama, la naştere, era diagnosticată pozitiv cu COVID-19. 
 
„Copiii au fost aduşi pe lume la 31 de săptămâni de sarcină, iar cazul celor doi fraţi a fost cu atât mai special cu cât mama pruncilor fusese diagnosticată cu COVID-19, astfel încât cu toţii au necesitat o atenţie deosebită din partea personalului medical. După naştere, conform protocolului în vigoare, prematurul, ceva mai mare decât o palmă, a fost transferat în siguranţă, pentru supraveghere şi terapie, la Maternitatea «Cuza Vodă» din Iaşi”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.
 
La polul opus, cel mai mare copil născut a fost un băiat de 5.150 grame, fiind cel de-al patrulea copil al mamei sale, o femeie de 30 de ani. 
 
Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că anul trecut au fost înregistrate cu 7% mai multe naşteri faţă de 2020, în contextul în care maternitatea a fost unitate suport-COVID pentru gravide, iar multe cazuri din Moldova au fost aduse la Iaşi pentru tratament de specialitate.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Trei milionari s-au unit şi au cumpărat fosta fabrică Pfizer din Cluj. Investiţia uriaşă pregătită în zonă
 
Diplomatul Vasile Popovici, despre Mica Unire: „Ne-am unit tocmai pentru că ne recunoaştem originea latină, nu la o Dacie mitică care a dispărut“
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foanɡă
24.01.2022, 16:04:48

Cum ma copil de peste 5 kile?!! Moldovenii de cand sunt copii adeveresc proverbul: "neamul prost de mic se cunoaste".

-17 (17 voturi)
Modifică Setările