Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Regimentul 2 Cavalerie al SUA a poposit la Iaşi. Militarii americani şi camarazii lor români şi-au prezentat publicului echipamentele din dotare

0
29 Apr 2016 16:44:53
Autor: Iulia Ciuhu
Militarii americani şi români şi-au prezentat echipamentele din dotare FOTO Facebook/Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”
Militarii americani şi români şi-au prezentat echipamentele din dotare FOTO Facebook/Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Militarii din Regimentul 2 Cavalerie al SUA şi cei de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”din Iaşi au prezentat publicului câteva elemente de dotare, specifice unităţilor din care fac parte.

Regimentul 2 Cavalerie al SUA este găzduit până pe 2 mai de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iaşi.
 
Militarii americani împreună cu cei ieşeni au executat exerciţii demonstrative şi au participat la evenimente sportive organizate astăzi, 29 aprilie, la ERA Shopping Park Iaşi.
 
Exerciţiul face parte dintr-un marş amplu „Dragoon Pionner Ride”, pe care Regimentul 2 Cavalerie al SUA îl execută în perioada 25 aprilie - 06 mai în România şi în Republica Moldova. 
 
În această perioadă, militarii americani participă la exerciţiul de instruire în comun cu militari din cele două ţări. 
 
Potrivit reprezentanţilor Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” din Iaşi, acest marş de dislocare va fi urmat, în perioada 20 mai - 06 iunie, de un exerciţiu militar multinaţional denumit „SARMIS-16”, care va avea loc în judeţul Braşov, în localitatea Cincu, şi care este inclus în programul NATO - MTEP (Military Training and Exercise Programme). 
 
La evenimentul organizat astăzi la Iaşi, alături de militarii din forţele terestre, au participat şi militari din Forţele Aeriene Române – Baza 95 Aeriană de la Bacău – şi din Forţele Navale Române. Publicul ieşean au interacţionate cu militarii din principalele categorii de forţe şi au aflat care este oferta educaţională a M.Ap.N. 
 
„Forţele Terestre ale SUA dislocate în Europa (USAREUR), îşi sporesc prezenţa în Europa de Est în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, prin creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa, în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, demonstrarea eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate cadrul Consiliului Nord-Atlantic, asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.
 
Operaţia „Atlantic Resolve” urmăreşte asigurarea flancului estic al NATO în contextul climatului actual de securitate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările