Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova a trimis la Iaşi o numeroasă echipă medicală. „Au înţeles că avem nevoie de ajutor”

0
18 Oct 2021 16:55:32
Autor: Alina Batcu
FOTO Facebook/Marian Grigoraş
FOTO Facebook/Marian Grigoraş

Medicii şi paramedicii din Republica Moldova vor ajuta la tratarea pacienţilor COVID care se află internaţi la Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi.

O amplă echipă medicală din Republica Moldova a ajuns luni, 18 octombrie, la Iaşi, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale care se confruntă cu un număr prea mare de persoane diagnosticate cu COVID-19.
 
În total, au venit 22 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Sănătăţii al R. Moldova şi 10 persoane din cadrul IGSU din ţara vecină, două ambulanţe şi un microbuz. Cazarea şi masa celor 32 de persoane este asigurată din bugetul Consiliul Judeţean Iaşi prin intermediul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi.
 
Convoiul medical de sprijin a fost întâmpinat astăzi la sediul ISU Iaşi de către Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi, Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi,  Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi şi Ionuţ Grădinaru, inspector-şef ISU Iaşi. După formalităţile procedurale, echipajul din Republica Moldova urmează să ajungă la Spitalul Mobil de la Leţcani.
 
Echipa medicală este formată din 11 medici (8 medici specialişti ATI şi 3 medici internişti) şi 11 asistente medicale (dintre care 7 cu specialitatea ATI).
 
„Republica Moldova a înţeles că avem nevoie de ajutor, că personalul nostru medical este insuficient şi epuizat în faţa numărului prea mare şi prea brusc de infectări cu COVID-19. Colegii din Republica Moldova sunt mai mult decât bineveniţi şi au recunoştinţa noastră. Ei vor oferi sprijin corpului nostru medical şi vor fi prezenţi la Spitalul mobil de la Leţcani”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.
 
Personalul medical din Republica Moldova delegat în misiunea de ajutor umanitar în lupta cu COVID-19 va fi prezent în România în perioada 18 octombrie – 31 octombrie.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

SUA. Colin Powell a murit de COVID-19: Fostul secretar de stat, victimă a hackerului român Guccifer, care i-a făcut publice e-mailurile cu Corina Creţu
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările