Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Român executat silit pentru o manevră greşită în traficul din Olanda. Gestul său e des întâlnit pe străzile din România

15
21 Sep 2020 16:04:01
Autor: Ionuţ Benea
Bărbatul a depăşit un camion pe o stradă din Olanda FOTO Arhivă
Bărbatul a depăşit un camion pe o stradă din Olanda FOTO Arhivă

Din cauza unei depăşiri neregulamentare efectuată în Olanda, un ieşean s-a trezit dat în judecată acasă, pentru a plăti amenda. El a ajuns, în cele din urmă, executat silit.

P.L., din oraşul Hârlău, judeţul Iaşi, a fost protagonistul unui tip de proces care este din ce în ce mai des întâlnit pe rolul instanţelor ieşene. El a fost chemat la bară pentru că nu şi-a plătit o amendă de circulaţie pe care a primit-o în Ţara Lalelelor.

Bărbatul a fost amendat cu 240 de euro anul trecut, în iunie, pe când se afla în localitatea Born din Olanda. “Instanţa reţine că acestuia i s-a aplicat o sancţiune pecuniară de 240 euro, pentru conduită contrară normelor de trafic rutier (la data de 13.06.2019, a negat semnul de interzicere depăşire camioane, în Born, Rijkweg), din care nu a achitat nicio sumă”, au precizat judecătorii ieşeni.

În baza unui tratat european de cooperare judiciară internaţională, autorităţile din Olanda au cerut judecătorilor ieşeni să îl execute silit pe P.L. Sute de procese similare au fost deschise în ultimii ani la Iaşi. Nu doar de către olandezi, ci şi de nemţi sau austrieci.

În ceea ce îl priveşte pe P.L., acesta a ignorat solicitarea venită din Ţara Lalelelor până la capăt. Nu a mers deloc la proces, pe care l-a pierdut definitiv. “Instanţa constată că, în afara amenzii aplicate, au fost efectuate cheltuieli administrative, în cuantum de 9 euro, ce urmează a fi puse în sarcina intimatului. Ca urmare a recunoaşterii sancţiunii financiare susmenţionate, instanţa va dispune luarea măsurilor necesare pentru executarea deciziei de impunere a acesteia. În acest sens, sentinţa va fi trimisă A.N.A.F. – Administraţia Finanţelor Publice Hârlău, pentru punerea în executare”, au stabilit judecătorii.

Decizia lor nu mai poate fi contestată.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

laur laur
21.09.2020, 16:22:54

Romanii obisnuiesc sa nu isi plateasca amenzile pentru ca statul roman e indulgent cu contravenientii. Milioane de incalcari ale Codului Rutier raman nepedepsite pentru ca politia nu-si face treaba. Incurajati de faptul ca nu sunt pedepsiti meltenii cu volan devin din ce in ce mai periculosi pe sosele.

+11 (13 voturi)
Sandu Blegia Tabacaru
21.09.2020, 18:25:23

Olanda sa-i ceara si dobanda de vreo 2 milioane de Euro sa se sature moldovenii sa plateasca neam de neamul lor datoriile pentru infractiuni.

-6 (8 voturi)
ionescu ion
21.09.2020, 17:30:49

Iar acum cauta ce sa-i executi...ca nu ai ce, n-are nimic pe numele lui.

-2 (2 voturi)
Ionel Marcu
21.09.2020, 17:41:33

E șofer de camion, mă îndoiesc că lucrează la negru, așa că are un salariu, un cont și un card.

+2 (14 voturi)
Iobag Nerfos
21.09.2020, 19:21:40

Eu nu stiu sa existe semnul asta de circulatie in Romania, interzisa depasirea camioanelor. In consecinta nu stiu cati romani nu l-au respectat la noi in tara. Dar daca spune un ziarist ca romanii il incalca frecvent, asa o fi

-3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările