Iaşi

articolul anterior articolul urmator

România, 2018: Primăria şi Biserica dintr-un sat ieşean au sfinţit o conductă de gaz: „Binecuvintează, Doamne, pe membrii Consiliului Local”

13
8 Sep 2018 16:14:14
Autor: Ionuţ Benea
La sfinţirea coductei de gaz au participat câteva zeci de persoane FOTO Captură video/BZI Live
La sfinţirea coductei de gaz au participat câteva zeci de persoane FOTO Captură video/BZI Live

Reprezentanţii Primăriei Tomeşti, judeţul Iaşi, au cerut preoţilor sfinţirea unei aducţiuni de gaz ce deserveşte unei părţi a satului Vlădiceni. Ceremonia religioasă a fost realizată în cursul zilei de sâmbătă, 8 septembrie, cu ocazia hramului comunei.

Aducţiunea de gaz din satul Vlădiceni a fost realizată din fondurile proprii ale comunei şi a costat în jur de 400.000 de lei, potrivit primarului Ştefan Timofte. Acesta a fost prezent, alături de alţi reprezentanţi ai instituţiei publice, la sfinţirea ce a avut loc în cursul dimineţii şi care a început cu o cuvântare a preotului din localitate.

„S-au străduit a face conducta asta de gaz care este necesară, eu ştiu, pentru un trai mai civilizat şi în locşorul ăsta, care e atât de aproape de Iaşi. Prin munca echipei de la Primărie, condusă de domnul primar Ştefan Timofte s-au mai schimbat lucrurile. Avem şoseaua, apa, canalizarea şi acuma reţeaua de gaz. Noi apreciem foarte mult munca pe care domnul primar o face”, a spus preotul, în faţa enoriaşilor săi.

Acesta a mai spus în faţa zecilor de oameni adunaţi la eveniment că, având conductă de gaz, sătenii nu mai trebuie să mai meargă în pădure să taie lemne ci pot doar să dea drumul la aragaz. Astfel, pot avea mai mult timp pentru a se ruga.

După alocuţiunea preotului a urmat o rugăciune în timpul căreia slujitorul Domnului a intonat: „Pe tine te rugăm, creator al celor văzute şi celor nevăzute, binecuvintează pe toţi ostenitorii companiilor care au lucrat pentru această aducţiune de gaz, pe membrii Consiliului Local şi Ştefan (n.r. primarul Ştefan Timofte) împreună cu toţi cei care au lucrat la acestea”, a cântat preotul.

După rugăciune, în faţa oamenilor adunaţi la eveniment a ţinut un discurs şi primarul Ştefan Timofte, care a spus cetăţenilor că a ţinut cu tot dinadinsul să sfinţească aducţiunea de gaz cu ocazia zilelor comunei.

„Astăzi este o zi frumoasă, este hramul comunei Tomeşti, şi am ţinut foarte mult să inaugurăm o parte dintre obiectivele (pe n.r.) care le-am realizat anul acesta şi care n-au fost inaugurate. Ştiţi că anul acesta au fost inaugurate cele două obiective: terenul de fotbal şi parcul de lângă şcoală, iar acum inaugurăm conducta de gaz metan. Este o investiţie realizată din fonduri proprii, se ridică la peste 400.000 de lei, este o investiţie care vizează dezvoltarea satului Vlădiceni. Îmi doresc din tot sufletul ca toţi să puteţi să vă racordaţi la această conductă şi să beneficiaţi de această investiţie, să vă uşureze munca. Avem apă, avem canalizare, am asfalt, avem gaz, avem şcoală, avem biserică, pentru tineret există şi un loc unde să meargă să-şi consume energia. Anul viitor avem în plan construirea unui dispensar, deja locul este stabilit, proiectul este făcut”, a spus primarul.

Cu ocazia zilelor comunei Tomeşti, ce au loc în acest weekend, va fi organizată o petrecere de muzică populară şi uşoară. Printre artiştii care vor cânta în comună se numără formaţia 3 Sud Est, dar şi Dan Ciotoi.

Comuna Tomeşti este situată la doar câţiva kilometri de Iaşi şi este condusă de Ştefan Timofte din 2004. A fost ales în primă fază ca primar din partea PNL, în prezent fiind membru PSD. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

otto willy
8.09.2018, 17:23:37

Si, ne mai miram de ce avem imaginea pe care o avem in strainatate? Cat poti sa fii de redus sa "binecuvintezi" politrucii? Pentru asta se cheltuiesc banii poporului, dle primar, sa ce-oi fi tu???

+2 (6 voturi)
Radu Mircea
8.09.2018, 18:04:19

# Mare-i gradina lu' dumnezeu si multe gaze ies din ea .....

+3 (5 voturi)
Carmen Florea
8.09.2018, 18:33:56

... ce mai conteaza paranghelia? banul sa iasa ! niste circari idioti, care-s in stare de orice tampenie numaib sa 'mance' si gura lor ceva ... Acum incepe balul cu 'artisti', pe 40 minute iau 10 mii euro, dar nu s-a gasit in tara asta de hoti si cotcari 3 mii dolari sa se duca elevul ala la olimpiada internationala ... Va mai amintiti de 'artistul' Pornohaci? 2 blocuri de apartamente are 'parintele', mii ha de pamant si ... robi la pamant, robii lu' 'mnezeu, ca doar sarlatanii astia nu muncesc si n-au muncit: busuiocu' si apusoara, bla-bla-bla si tra-la-la, rugaciuni fierbinti si hop: painea a si cazut pe masa ... din cer ...

+2 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
8.09.2018, 17:33:33

Trebuie sfintit GAZUL si nu conducta aia.....ca daca taie rusii gazul......vedeti voi la iarna....!

-2 (4 voturi)
nic
8.09.2018, 19:02:29

Tembelismul religios ortodox atinge cote in imaginable in Romania si va erupe in curand in buricul capitalei,cand astia din Moldova vor fi dusi cu autocarele in pelerinaje la catedrala. Oare cum vor reactiona bucurestenii cand vor fi inundati de prostime in dangate de Clopote.

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)