Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Românul forţat să plece din ţară în timpul epidemiei de coronavirus. De ce va fi trimis acesta în Suedia

1
20 Mar 2020 16:31:20
Autor: Ionuţ Benea
Individul a fost arestat şi va fi extrădat
Individul a fost arestat şi va fi extrădat

Un bărbat din judeţul Iaşi va fi extrădat în Suedia, acolo unde este cercetat pentru “furt masiv”. El este acuzat că fura şi golea cardurile suedezilor.

Andrei Copeică urmează să fie trimis în ţara scandinavă în perioada următoare, el fiind cercetat acolo pentru „furt masiv“, potrivit mandatului de arestare trimis în România de autorităţile suedeze. În motivarea deciziei de extrădare se arată că Andrei Copeică este căutat de către Tribunalul Districtual Boras, care a emis pe numele său un mandat de arestare pentru comiterea a 12 infracţiuni de furt masiv, deposedare ilegală şi fraudă masivă.

Individul a fost audiat prin videoconferinţă, decizia fiind luată pentru a preveni răspândirea infecţiei de noul tip de coronavirus. Audiat în această manieră la începutul acestei săptămâni, Copeică a spus că este de acord să fie trimis în Suedia.

Potrivit mandatului de arestare, individul ar fi comis faptele în luna iulie a anului 2017. Pe 3 iulie de pildă, alături o altă persoană, Copică ar fi furat un card bancar al unei persoane, de pe care a scos 1.100 de coroane suedeze. A doua zi, individul a furat un alt card şi a extra 15.000 de coroane, procedând în aceeşi manieră şi pe 5 iulie, când a sustras un portofel şi a scos de pe cardul unei alte victime 1.400 de coroane. Pe 6 iulie, bărbatul a sustras un alt card de pe care a scos 8.000 de coroane şi, în fine, pe 7 iulie ar fi furat un portofel de la un alt suedez şi a scos de pa card aproape 4.000 de coroane. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Petru Onisim
20.03.2020, 16:37:51

Ce de obicei cuvinte folosite incorect. A fost "forțat"?