S-a operat ca să slăbească, dar a ajuns în comă, după ce organele interne i-au coborât în abdomen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie operată acum şase luni într-o clinică din Turcia pentru tratarea unei obezităţi morbide a fost internată în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

O ieşeancă de 37 de ani diagnosticată cu obezitate este internată în stare gravă în clinica ATI de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Femeia din localitatea Cepleniţa a suferit două stopuri cardio-respiratorii consecutive, fiind diagnosticată cu o septicemie severă şi cu o ruptură de diafragmă. Cele două complicaţii ar fi apărut pe un parcurs medical cunoscut: femeia diagnosticată cu obezitate morbidă a optat acum şase luni pentru un tratament chirurgical într-o clinică de specialitate din Turcia.

Pacienta a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) duminică dimineaţa. Femeia a fost investigată de medicii urgentişti care au constatat că starea bolnavei este deosebit de gravă. Potrivit acestora, pacienta intrase în septicemie (n.r. - infecţie generalizată a sângelui, provocată de pătrunderea în sânge a germenilor proveniţi dintr-un microb) şi avea muşchiul diafragmatic (n.r. - muşchiul care separă toracele de abdomen şi care participă la respiraţie) rupt.

Din această cauză, pacienta prezenta dificultăţi respiratorii. Pe parcursul consultaţiei din UPU, ieşeanca a suferit un stop cardio-respirator, fiind resuscitată de medicul de gardă din UPU. După ce femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii au dus-o în sala de operaţie pentru tratament chirurgical. Aici, pacienta a suferit al doilea stop cardio-respirator, fiind încă o dată readusă la viaţă de specialiştii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Potrivit medicilor, aparţinătorii pacientei au adus la spital documente medicale potrivit cărora, în urmă cu şase luni, ieşeanca diagnosticată cu obezitate morbidă a fost operată în Turcia.

„Pacienta a fost operată pentru obezitate morbidă, în urmă cu şase luni, în Turcia, făcându-i-se atunci o rezecţie de stomac. Acum, femeia a ajuns în UPU cu sepsis, ruptură de diafragmă şi insuficienţă respiratorie. Exista o comunicare între cavitatea abdominală şi cea toracică. Pacienta a intrat în stop în UPU, a fost resuscitată şi apoi dusă în sala de operaţie. În timpul intervenţiei chirurgicale a făcut al doilea stop cardio-respirator, dar a răspuns manevrelor de resuscitare. Acum, este internată în ATI, în stare gravă pe ventilator“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit specialiştilor, pentru a înlătura riscurile de apariţie a unor complicaţii postoperatorii după o rezecţie de stomac, pacienţii trebuie să se prezinte la medicul curant de cel puţin două ori pe an, pentru investigaţii.

Citeşte şi:

Cum tratăm corect obezitatea. Nutriţionist: mâncare mai puţină şi mişcare cât de multă

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite