Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Scandalurile sexuale din învăţământ: profa de la videochat, tinerii care au făcut sex în toaletă, relaţia dintre un profesor şi o elevă

24
21 Apr 2016 06:05:00
Autor: Ionuţ Benea
O profesoară din Iaşi a fost surprinsă de elevi făcând videochat FOTO cam-girls.pics.com
O profesoară din Iaşi a fost surprinsă de elevi făcând videochat FOTO cam-girls.pics.com

Cazul profesoarei din Iaşi descoperite de elevi în timp ce practică videochatul este doar unul dintre scandalurile din sistemul de învăţământ ieşean din ultimii ani.

Un scandal de amploare naţională ce a avut loc în sistemul de educaţie ieşean a fost cel din 2012, atunci când un profesor de la Colegiul de Arte „Octav Băncilă” a fost acuzat de mama unei eleve că ar avea o relaţie afectivă cu fiica sa. Femeia depunea atunci şi plângere la Poliţie, făcând publice şi o serie de fotografii în care profesorul Ioan R. apărea în ipostaze tandre alături de fiica sa.

„Am luat la cunoştinţă acuzaţiile aduse şi vreau să cer scuze instituţiei la care lucrez. Vrând să ajut o persoană i-am creat un prejudiciu de imagine. Acuzaţiile sunt nedrepte, nefondate, nu există ceea ce se afirmă în declaraţiile mamei. Intenţia a fost de a ajuta o persoană. E vorba de o persoană minoră cu tentative suicidare pe fondul consumului de droguri şi etnobotanice datorate condiţiilor din casă. După recăsătoria mamei, fata a început să aibă un comportament neobişnuit. Fiind vorba de familia mamei recăsătoriă şi de familia bunicii a existat mereu o pendulare între cele două case, o situaţie de conflict între cele două familii. Fata mi s-a destăinuit şi că a fost abuzată de către tatăl vitreg, fata mi-a zis că nu mai poate suporta, că vrea iarăşi sinucidere şi aici îmi cer scuze, îmi dau seama că n-am căutat de la început un psiholog al şcolii. Am căutat să temperez aceste porniri disperate“, spunea profesorul Ioan R. atunci.

Cadrul didactic era dat afară din liceu în utma scandalului însă reintegrat după ce a atacat în instanţă concedierea şi a câştigat. Nici plângerea de la Poliţie nu a relevat până acum că Ioan R. ar fi avut o relaţie trupească cu eleva sa.

Un alt caz şocant ce a avut loc în judeţul Iaşi a fost cel petrecut la un liceu din Târgu Frumos, în 2013. Atunci, doi elevi de clasa a IX-a u fost filmaţi în timp ce întreţineau raporturi sexuale într-o toaletă a unităţii de învăţământ. Filmarea a fost făcută publică de alţi colegi, iar cei vizaţi s-au ales cu nota scăzută la purtare.

Săptămâna trecută, o profesoară de 27 de ani din judeţul Iaşi şi-a dat demisia din învăţământ după ce elevii săi au descoperit că aceasta practică videochatul.
 

Citeşte şi: 

 

O profesoară de geografie din Iaşi, prinsă de un elev pe un site porno. Reacţia femeii când a fost întrebată dacă face videochat
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

popa andrei
21.04.2016, 10:44:31

Repet un lucru pe care l-am spus mereu în comentariile mele. Aceştia sunt noii profesori produşi de sistemul de învăţământ actual, deşi nici măcar aici nu putem generaliza. Cauzele degradării învăţământului sunt: 1. Absenţa unei autentice selecţii a candidaţilor. Odată cu privatizarea învăţământului, în loc să mai avem zece candidaţi pentru un loc în învăţământul superior, avem oricâţi candidaţi sunt dispuşi să plătească. Să reţinem, nu nivelul candidatului a contat ci disponibilitatea de a-şi plăti studiile. Iar în această privinţă, părinţii au contribuit substanţial; 2. Nivelul derizoriu la care a coborât învăţământul românesc, în încercarea lui de a se racorda la cel occidental. Nu se mai pune accentul pe calitatea cunoştinţelor şi pe nivelul dezvoltării operaţilor intelectuale ci pe aşa numitele competenţe. Iar cunoscătorii pot să confirme că nivelul acestora nu depăşeşte adesea nivelul competenţelor micuţului Ftiriadi din schiţa ,,Un pedagog de şcoală nouă”. O întrebare care se poate pune aici este, cum reuşeşte societatea occidentală să rămână performantă dacă elevii ei sunt de acest nivel? Este mult de discutat aici. În linii mari, societatea occidentală a acumulat deja un avans tehnologic confortabil. În foarte scurt timp, actualii muncitori calificaţi din industrie vor fi înlocuiţi cu roboţi care sunt mult mai eficienţi şi mai economici. În plus, Occidentul are universităţi de elită – nu numai, dar are suficiente – unde vin cei mai buni tineri de peste tot. Ca să nu mai spunem că resursele pe care le are îi permit să investească enorm în cercetare; 3. Al treilea motiv pentru care învăţământul a ajuns aşa cum a ajuns este corupţia insuportabilă din inspectorate. Cine doreşte să afle adevărata dimensiune a acesteia, ar trebui să reuşească să câştige încrederea celor care s-au titularizat în ultimii 10-15 ani să zicem, în sistem. Lucru care, trebuie să recunoaştem, nu este tocmai uşor căci, după cum se ştie, şi cel care dă mită şi cel care primeşte, sunt pasibili de pedeapsă. Odată această complicitate ruptă, ar ieşi la iveală dimensiunea înspăimântătoare a fenomenului. Bine, realitatea este ceva mai complexă. A funcţionat în paralel şi sistemul pilelor şi lipsa de moralitate a unora dintre inspectori, dispuşi să se lase înduplecaţi de calităţile unora dintre candidate, calităţi probate de domnişoara la videochat. În afara acestor trei cauze majore pot fi invocate şi pretinsele reforme din sistem – exemplu legea potrivit căreia finanţarea urmează elevul, lege care a desfiinţat repetenţia - lipsa motivării profesorilor de către stat dar şi a elevilor de societate şi multe altele.

+1 (1 vot)
Viorel DAIA
21.04.2016, 11:19:26

Prietene, Starea falimentara a invatamantului in Romania se datoreaza, in primul rand, dezinteresului crescand al generatiilor tinere pentru studiu alaturi de alinierea la sistemul de invatamant din vestul Europei. Deocamdata tinerii nostri inca mai pot face concurenta celor din restul continentului dar, cum schimbarile sunt din ce in ce mai accelerate, vom cadea si noi la nivelul vesticilor. Asa ca nu sunt motive sa dormim linistiti. Povestea cu informatizarea si robotizarea este, in realitate, un basm de adormit copiii pentru simplul motiv ca ai nevoie de destul de multe competente pentru a manevra un computer.

+1 (1 vot)
popa andrei
21.04.2016, 12:06:05

A doua cauză am menţionat-o şi eu. În ceea ce-o priveşte pe prima, aveţi dreptate, este un factor fundamental, pe care recunosc că am comis greşeala să-l trec dedesubt. Am făcut-o cumva în spiritul articolului, voiam să scot în evidenţă cauzele pentru care ajung în învăţământ profesori ca domnişoara. Ajung în mod curent, vreau să spun, pentru că accidental pot ajunge oriunde şi în orice societate. La noi însă, aşa cum probează şi articolul, ajung în mod curent. Aş mai face menţiunea că nu militez nici pentru desfiinţarea învăţământului universitar privat. Atâta timp însă cât acesta nu va fi încorsetat pur şi simplu de legi draconice, mai ales privitoare la numărul studenţilor admişi(lucru valabil şi pentru universităţile de stat), nu poate să aducă nimic bun în societate. De altfel, se constată că, lăsate de capul lor, universităţile au ajuns în impas, în sensul că şi-au pierdut clienţii. Dacă nu puneau lăcomia înainte, ar fi avut un viitor promiţător.

popa andrei
21.04.2016, 12:09:52

(Văd că nu apare comentariul) A doua cauză am menţionat-o şi eu. În ceea ce-o priveşte pe prima, aveţi dreptate, este un factor fundamental, pe care recunosc că am comis greşeala să-l trec dedesubt. Am făcut-o cumva în spiritul articolului, voiam să scot în evidenţă cauzele pentru care ajung în învăţământ profesori ca domnişoara. Ajung în mod curent, vreau să spun, pentru că accidental pot ajunge oriunde şi în orice societate. La noi însă, aşa cum probează şi articolul, ajung în mod curent. Aş mai face menţiunea că nu militez nici pentru desfiinţarea învăţământului universitar privat. Atâta timp însă cât acesta nu va fi încorsetat pur şi simplu de legi draconice, mai ales privitoare la numărul studenţilor admişi(lucru valabil şi pentru universităţile de stat), nu poate să aducă nimic bun în societate. De altfel, se constată că, lăsate de capul lor, universităţile au ajuns în impas, în sensul că şi-au pierdut clienţii. Dacă nu puneau lăcomia înainte, ar fi avut un viitor promiţător.

Gogutu
21.04.2016, 11:53:48

Reiese că țara te vrea prost, ca să nu realizezi că proștii conduc de fapt lumea! De c e învață elevul? Ca să ajungă la maturitate cineva, or acest cineva te numești atunci când ai bani, obiectiv mult mai ușor realizabil prin integrarea într-o organizație (fie partid, fie mafie) decât prin învățătură!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (24)