Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Schelete umane descoperite în timpul reabilitării Casei „Vasile Pogor“ din Iaşi. Lucrările pe şantier au fost suspendate

0
13 Feb 2020 13:02:45
Autor: Alina Batcu
Şantierul Casei "Vasile Pogor" din Iaşi FOTO Radio Hit
Şantierul Casei "Vasile Pogor" din Iaşi FOTO Radio Hit

În timpul lucrărilor de reabilitare a Muzeului "Vasile Pogor" din Iaşi, au fost descoperite două schelete umane, motiv pentru care lucrările pe şantier au fost oprite temporar.

În cursul lunii decembrie 2019, în timpul lucrărilor de reabilitare a Casei „Vasile Pogor”, sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Iaşi, au fost descoperite osemintele a două persoane. Rămăşiţele umane au fost descoperite în momentul unor lucrări la puţul liftului destinat persoanelor cu dizabilităţi. 

„În urmă cu câteva săptămâni, s-au găsit două schelete în curtea Casei «Pogor». Pe perioada descoperirii, lucrările la proiect au fost sistate. Osemintele au fost ridicate şi duse într-un loc special. Lucrările au început din nou recent şi proiectul nu va fi afectat de această situaţie. Au fost întreruperi destul de mari din cauza celor două schelete, însă acum constructorul îşi poate vedea liniştit de treabă”, a menţionat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Deocamdată, nimeni nu ştie cum au ajuns cele două schelete tocmai acolo. Una din probabilităţi ar ţine de faptul că o parte din curtea Casei „Vasile Pogor” a fost aproape jumătate de secol cimitir pentru sute de soldaţi sovietici.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi a deschis o anchetă în acest caz. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii