Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Schimbare la vârful unei companii controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza. Acţionarii au respins mai multe solicitări de la SIF Moldova

0
16 Mar 2017 09:27:24
Autor: Simona Stanciu
Fabrica Iaşitex mai are în jur de 200 de salariaţi FOTO scr.ro
Fabrica Iaşitex mai are în jur de 200 de salariaţi FOTO scr.ro

În şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Iaşitex, de la începutul acestei săptămâni, s-a decis cine va conduce Consiliul de Administraţie al fostei fabrici Ţesătura, care face parte din grupul de firme SCR, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Astfel, AGOA a decis înlocuirea din funcţia de administrator şi preşedinte a Consiliului de Administraţie lui Gabriel Tischer în urma demisiei acestuia. Locul său va fi preluat de Daniel Prisăcariu (foto). Acesta este angajat la Chimcomplex Borzeşti din 1995, iar din 2007 este director comercial al societăţii din portofoliul grupului SCR. Prisăcariu a fost numit în funcţie până la expirarea mandatului predecesorului său, respectiv 24 iulie 2017. Totodată, în CA de la Iaşitex a mai fost numit ca membru Ion Laurenţiu Ciobotărică, din Dâmboviţa.

De asemenea, Chimcomplex Borzeşti, acolo unde Prisăcariu este director economic, face parte din grupul SCR. Luni s-a mai decis ca CA Iaşitex să prezinte un raport legat de tranzacţiile din grupul de firme controlat de Vuza. Pe de altă parte, acţionarii au votat luni respingerea revocării întregului Consiliu de Administraţie şi introducerea acţiunii în răspundere pentru toţi membri, solicitări făcute de SIF Moldova, care deţine 30% din acţiunile companiei ieşene. Aceste măsuri au fost formulate din cauza pierderilor din 2015 care au depăşit 4 milioane de lei, dar şi din cauza lipsei de reacţie după tranzacţiile din cadrul grupului SCR, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Veniturile din 2016 ale Iaşitex au ajuns la 27,6 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de cele înregistrate în 2015, de 28,4 milioane de lei. Pe de altă parte, cheltuielile totale au ajuns la 27,5 milioane de lei, iar câştigul a fost practic de 111.000 de lei.


Pentru anul acesta, veniturile sunt estimate la 28,3 milioane de lei, iar cheltuielile la 28,1 milioane de lei, profitul fiind de 203.000 lei. Interesant în proiectul de buget este faptul că el a fost gândit pe cheltuieli salariale aferente unui număr de 180 de angajaţi. Numărul mediu de salariaţi în raportările pe 2015 era de 223.

Acţionarii principali ai Iaşitex sunt SC A2Impex SRL Ploieşti, membră a SCR, cu un pachet de peste 60%, SIF Moldova Bacău- 29%, AAAS Bucureşti 3,1% şi alţi acţionari 4,7%.

Citeşte şi:

Jonglerii de un milion de euro în curtea grupului care vrea să preia combinatul Oltchim. Cine se află în spatele afacerii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările