Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Semne de întrebare privind organizarea concursului pentru postul de manager la spitalul de Copii din Iaşi

0
23 Jun 2021 17:57:22
Autor: Andrei Luca
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit unor documente apărute în presa locală, dezbaterea a fost secretizată, iar întrebările au fost servite în plic cu cinci zile înainte.

Modul în care a fost organizat concursul managerului de la Spitalul de Copii din Iaşi ridică multe semne de întrebare. Dezbaterea ar fi fost secretizată, iar întrebările servite în plic cu cinci zile înainte.  

În perioada în care s-a desfăşurat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a avut loc şi concursul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ambele unităţi medicale se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, iar consiliile de administraţie a celor două unităţi medicale sunt conduse de aceeaşi persoană: Lucian Indrei, notează presa locală. 
 
Cu toate acestea, regulile de concurs nu au fost identice pentru aspiranţii la funcţiile de manager din cele două spitale. 
 
Totodată, regulamentul elaborat de CJ nu permite o mare libertate în stabilirea regulilor, condiţiile fiind foarte clar stabilite, notează 7iasi.ro.
 
La Spitalul de Infecţioase, medicul Lucian Indrei a stabilit că pot participa la această etapă toate persoanele interesate, prin adresarea solicitări scrise prin email.
 
 
 
FOTO 7iasi.ro
 
La Spitalul de Copii, acelaşi medic a stabilit că pot participa la susţinerea publică a proiectului de management doar 10 persoane, pe bază de cerere scrisă aprobată în prealabil de comisia de concurs. 
 
FOTO 7iasi.ro
 
De asemenea, persoanele care au vrut să adreseze întrebări candidaţilor au fost nevoite să le transmită în scris, tot pe email, cu cinci zile înainte de data susţinerii publice a proiectului de management.
 

Numele candidaţilor, făcute publice târziu

La concursul pentru funcţia de manager al Spitalului de Copii Sf Maria sunt înscrişi doi candidaţi: actualul manager interimar Alina Belu şi doctorul Smaranda Diaconescu. Proiectele celor doi candidaţi au fost publicate cu întârziere pe site-ul spitalului, fără a se respecta calendarul aprobat în Consiliul de Administraţie.
 
În final, bioinginerul Alina Belu a câştigat concursul şi a devenit astfel manager al Spitalului de Copii din Iaşi.
 
Notele primite de cei doi candidaţi s-au păstrat şi după contestaţia depusă de dr. Smaranda Diaconescu, şef al Secţiei de Gastroenterologie din cadrul unităţii medicale. Aceasta a avut, în final, 8,62, iar noul manager a câştigat concursul la 20 de sutimi diferenţă - 8,82.
 
Contactat de reporterul „Adevărul”, medicul Lucian Indrei nu a putut oferi o declaraţie pe acest subiect. „Din păcate, acum sunt în Aeroport. Plec în concediu. Putem să ne auzim după data de 5 iulie”, a spus medicul Lucian Indrei. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
Metoda prin care o bandă de hackeri români a dat un tun de 2 milioane de euro unei bănci franceze
 
Rusia a scufundat un portavion în cele mai ample exerciţii navale în largul insulelor Hawaii de la Războiul Rece VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările