Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Sinucigaş salvat la Iaşi printr-o intervenţie chirurgicală rară

0
21 Apr 2012 05:07:00
Autor: adevarul
Foto arhivă
Foto arhivă

Un dâmboviţean în vârstă de 26 de ani care a băut sodă caustică va suferi luna viitoare una dintre cele mai complicate operaţii în domeniul oto-rino-laringologiei: refacerea faringelui şi a esofagului. Intervenţiile de faringoplastie sunt realizate numai la Iaşi, de către profesorul Vasile Costinescu.

Intervenţie rară şi complicată la Clinica ORL a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi. Luna viitoare, un tânăr din Dâmboviţa care a încercat să se sinucidă din dragoste şi a băut sodă caustică la sfârşitul anului trecut, va suferi o operaţie de refacere a faringelui şi laringelui.

Iaşi: ORL-istul ieşean Vasile Costinescu, doctorul săracilor

Specialistul de pe locul II în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Vasile Costinescu, medicul care a trezit din morţi bolnavii pe masa de la ORL FOTOGALERIE

„Când se bea sodă caustică se ard laringele, faringele şi esofagul. Durează cam un an până se fac toate operaţiile necesare. Prima dată se face un lambou de piele pentru înlocuirea laringelui şi faringelui, iar după construirea faringelui chirurgii trebuie să-i refacă esofagul din colon. După asta intervenim noi şi-i închidem faringele", spune profesorul Vasile Costinescu de la Clinica ORL a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Mărturia ieşeanului care a stat şase ani cu un cuţit în cap: „Nici nu mai ţin minte cine mi l-a înfipt“ FOTOGALERIE

INEDIT Un medic ieşean a colecţionat obiectele scoase din gâtul copiilor (FOTO şi VIDEO)

Tânărul suicidar nu a mai putut mânca nimic de cinci luni de zile, el alimentându-se prin gastrostomă. Mai exact, hrana îi este introdusă în stomac printr-o sondă.

Aceste cazuri sunt rare, în cei 40 de ani de carieră, profesorul Costinescu efectuând 100 de intervenţi de faringoplastie.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările