Soluţii simple pentru a ieşi din impas când te pătezi cu mâncare la restaurant. De ce sunt greşite glumele autoironice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evitaţi situaţiile stânjenitoare FOTO smhttp-ssl-39255.nexcesscdn.net
Evitaţi situaţiile stânjenitoare FOTO smhttp-ssl-39255.nexcesscdn.net

La finalul anului mesele în familie, petrecerile din firme sau cele de Revelion vor fi tot mai numeroase, iar situaţii stânjenitoare pot apărea la tot pasul.

O masă se poate transforma în coşmar dacă sosuri sau alte feluri de mâncare ajung pe cămaşa albă sau rochia nouă din mătase. Însă situaţiile dificle pot fi depăşite. John Bridges şi Bryan Curtis, în volumul „Un gentleman la masă - mic tratat de eleganţă“, oferă câteva soluţii. 

„Dacă un gentleman descoperă că a vărsat supă, sos de friptură sau orice altceva pe cămaşă, pantaloni sau cravată, acesta se va scuza şi se va ridica de la masă fără să dea explicaţii - nici măcar una autoironică precum: «Ia uite ce mizerie am făcut“. Dacă şi-a pătat cămaşa sau pantalonii, foloseşte un şerveţel umezit cu puţină apă rece şi încearcă să scoată sau măcar să atenueze pata“, se arată în volumul „Un gentleman la masă - mic tratat de eleganţă“. 

În situaţia în care este pătată cravata, acesta va şterge „uşor pata cu un şerveţel de hârtie sau de pânză“. Dacă aveţi de-a face cu o pată de ulei, vin sau apă, puteţi „tampona rapid cu puţină apă caldă, dacă e ulei, sau cu apă rece dacă nu e de grăsime“. Totodată, în situaţia în care observi că un alt invitat de la masă şi-a pătat hainele este important să fie anunţat cât mai repede pentru a putea curăţa cât mai repede urmele de mâncare.

Citeşte şi:
Informaţii mai puţin ştiute despre viaţa deşeurilor generate de noi. Tipurile de gunoaie care se descompun în mii de ani

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite