Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Un call-center pentru femei însărcinate şi proaspete mămici, S.O.S. Bebe, va fi deschis în premieră naţională la Iaşi

0
29 Jul 2013 17:35:41
Autor: Cezar Pădurariu
Imagine
Imagine

Telefonul verde este o iniţiativă a oficialilor Maternităţii "Elena Doamna" din Iaşi şi este adresat femeilor care, din diverse motive, nu se pot prezenta la consultaţiile periodice.

S.O.S. Bebe este un proiect care urmează să funcţioneze cel târziu la sfârşitul acestui an şi care este destinat viitoarelor sau proaspetelor mămici.

La capătul celălalt al liniei telefonice gratuite se vor afla un obstetrician, un jurist şi un psiholog. Primul le va furniza informaţii gravidelor care au dureri sau care vor să afle ce investigaţii sunt necesare în cele nouă luni de sarcină. Juristul este responsabil cu partea de consiliere în cazul în care femeile însărcinate au probleme cu partenerul de viaţă, iar psihologul ar trebui să le ofere consultaţie mămicilor care suferă de depresie postnatală.

”Putem cu bani puţini să facem prevenţie şi să realizăm lucruri mari”, a declarat pentru digi24Iaşi medicul Mădălina Nour Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi.

Potrivit datelor statistice, 15% dintre mămicile din Moldova nasc prematur, în bună măsură din cauza lipsei de informare sau a dificultăţilor cu sarcina, nesesizate din cauza neefectuării controalelor periodice. Şefii maternităţii ieşene mai spun că îngrijirea unui copil născut înainte de termen este foarte costisitoare, ridicându-se, în medie, la 200.000 de lei.

Mai puteţi citi:

Avalanşă de prematuri la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi

Big Brother în Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru gravidele „plimbăreţe“ şi tâlhari

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările