Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Specialistul de pe locul II în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Vasile Costinescu, medicul care a trezit din morţi bolnavii pe masa de la ORL FOTOGALERIE

0
14 Nov 2011 10:05:37
Autor: adevarul
Profesorul Vasile Costinescu s-a clasat pe locul II în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“
Profesorul Vasile Costinescu s-a clasat pe locul II în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“

Profesorul Vasile Costinescu (68 de ani), medic la Spitalul „Sfântul Spiridon" Iaşi, a tratat mii de persoane cu afecţiuni la urechi, nas, gât şi faringe.

Doctorul Vasile Costinescu a urmat exemplul tatălui său, şi el specialist ORL, atunci când a optat pentru Facultatea de Medicină. Mărturiseşte că deşi aparent avea un avantaj prin faptul că tatăl său profesa medicina, de multe ori a simţit că are o datorie mai mare în comparaţie cu ceilalţi.

„Nu a fost deloc uşor, nu trebuia să-l fac pe tata de ruşine şi nici pe mine. Mulţi spuneau că am un mare avantaj că tata e medic, dar era şi o mare povară asta. Din păcate, când aveam doar 30 de ani tata a murit. Mai multă nevoie aş fi avut de la 30 de ani încolo de experienţa lui", povesteşte profesorul Costinescu.
Daţi click pe pozele de mai sus pentru a vedea mai multe imagini cu profesorul Vasile Costinescu

În anii studenţiei a muncit pe brâncit, astfel că la 24 de ani a intrat ca preparator la facultate, la 29 de ani obţinuse titlul de medic specialist, iar la 35 de ani luase examenul de primariat şi doctoratul. Puţini le aveau pe amândouă la o vârstă atât de fragedă.

Specialistul de pe locul V în campania "Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte": pediatrul Evelina Moraru

Specialistul de pe locul IV în campania "Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte": Bogdan Zamfir, medicul militar care fentează moartea FOTOGALERIE

Specialistul de pe locul III în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Adrian Covic, medicul care scapă bolnavii de chinul dializei

Nu poate uita ce ruşine a simţit însă când a luat singura notă de 7 din toţi cei 6 ani de facultate. „Am terminat facultatea cu media 9,70. Cea mai mică notă a fost un 7 la Histologie. Atunci am fost nedreptăţit. În rest obţineam doar 9 şi 10, rareori câte un 8. Toate treptele le-am obţinut prin concurs la Bucureşti", mărturiseşte profesorul Costinescu.

„Medicul este vândut societăţii"

De peste 40 de ani lucrează la Spitalul „Sfântul Spiridon", unde până săptămâna trecută, când a fost schimbat din funcţie pentru că are 63 de ani, a fost şef la ORL. Nu a fost deloc uşor să ajungă acolo, a ratat aniversări, spectacole, mese în familie, şi vacanţe. Nici în prezent nu are seri liniştite în familie şi nici weekenduri. „Stau de dimineaţă până pe la 15.00 la spital, trag o fugă acasă, iar la 18.00 mă întorc la muncă pentru că se pot produce modificări la bolnavi, îi vezi evoluţia. Când îţi alegi să fii medic eşti vândut societăţii", spune profesorul Costinescu.

Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte. Spune cine este cel mai bun medic din oraşul nostru!

Cei mai votaţi 15 medici cu care Iaşiul se mândreşte. Votează şi tu!

Ieşenii au votat doctorii cu care se mândresc. Miercuri e ziua cea mare: specialistul de pe primul loc îşi prezintă povestea. Cine credeţi că este medicul de vârf?

Are în palmares zeci de mii de operaţii, iar peste 100 de pacienţi au fost „sculaţi din morţi" de doctorul Costinescu. „Trebuie să fii şi medic şi om. Când salvezi oameni de la moarte cred că şi tu, ca medic, primeşti câţiva ani în plus. Au fost copii pe care i-am dus cu maşina mea la pediatrie. Peste 100 au fost scoşi din moarte clinic de mine. Nu erau bombe de oxigen, era mult mai greu ca acum", îşi aminteşte profesorul Costinescu. Singurul regret al medicului este că unicul său fiu nu i-a călcat pe urme în ceea ce priveşte cariera.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările