Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Spitalul de Infecţioase din Iaşi, plin până la refuz. „Masca să redevină obligatorie în toate spaţiile”

0
21 Sep 2021 15:13:57
Autor: Andrei Luca
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Unul dintre cele mai importante spitale din Iaşi care primeşte pacienţi din toată zona Moldovei este plin în acest moment.

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi abia mai face faţă valului de pacienţi COVID-19 din ultimele săptămâni. Managerul unităţii este îngrijorat, mai ales din cauza faptului că 99% dintre cei care se află în acest moment la Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi împotriva virusului Sars-CoV-2.

„În momentul de faţă avem internaţi peste 200 de pacienţi, în consecinţă toate locurile sunt ocupate, atât în cele două terapii intensive COVID-19 care deservesc spitalul nostru, cât şi în celelalte două pavilioane din spital, destinate formelor medii şi care au potenţial de a deveni severe. 99% dintre pacienţi nu sunt vaccinaţi, ceea ce determină o îngrijorare din punct de vedere a evoluţiei pacienţilor”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicul ieşean este de părere că masca ar trebui să redevină obligatorie în toate spaţiile, indiferent că sunt deschise sau închise.

„Repet, vaccinarea e singura noastră armă împotriva acestui virus care ne creează probleme din toate punctele de vedere în ultimele 18 luni. Acest lucru trebuie neapărat dublat şi de respectarea măsurilor de prevenţie, din punctul meu de vedere purtarea măştii devenind obligatorie, atât în spaţiul deschis cât şi în spaţiu închis şi cu atât mai mult dacă sunt aglomerări de persoane”, a mai spus Florin Roşu. 

Judeţul Iaşi a raportat 133 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, ajungând la o incidenţă de 1,40 cazuri la mia de locuitori. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lucian Mîndruţă, mesaj dur către premier după demiterea lui Berceanu: „Florin, ce e în mintea ta? Ai înnebunit?” VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările