Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Strada Vasile Pogor - închisă maşinilor, deschisă pentru oameni. Programul complet al Street Delivery Iaşi 2014

0
12 Jun 2014 13:42:37
Autor: Cezar Pădurariu
O tânără înalţă un zmeu la Street Delivery FOTO Adevărul
O tânără înalţă un zmeu la Street Delivery FOTO Adevărul

Cea de-a doua ediţie de la Iaşi a evenimentului Street Delivery are loc în intervalul 13-15 iunie pe strada Vasile Pogor, în curtea Muzeului Literaturii Române, în parcarea Habitat Proiect şi în spatele Palatului Copiilor.

Mii de tineri din Iaşi se pot bucura în weekend-ul 13-15 iunie de cea de-a doua ediţie a Street Delivery programată în capitala Moldovei.

"Street Delivery este un eveniment non-profit şi de responsabilizare socială care şi-a propus să pună în evidenţă rolul spaţiului public, al importanţei culturii şi al memoriei istorice în dezvoltarea durabilă a oraşului. Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa şi de a întări rolul structural pe care spaţiul public îl joacă în viaţa locuitorilor cetăţii, prin convertirea peisajului urban în spaţiu viu. În 2014 Street Delivery a ajuns la ediţia #9 în Bucureşti, ediţia #8 în Timişoara şi ediţia #2 în Iaşi", spun organizatorii pe site-ul oficial al evenimentului, un grup de voluntari sprijiniţi la Iaşi de Centrul Cultural German şi de Fundaţia Cărtureşti.

A doua ediţie Street Delivery Iaşi are loc în perioada 13-15 iunie pe strada Vasile Pogor, în curtea Muzeului Literaturii Române (MLR), în parcarea Habitat Proiect şi, spre deosebire de anul trecut, în spaţiul din spatele Palatului Copiilor.

Organizatorii au amplasat anul acesta două scene pentru concertele artiştilor, atât în curtea MLR, cât şi în spatele Palatului Copiilor. În cele trei zile, tinerii participanţi la eveniment au ocazia să asculte peste 30 de concerte live, ale unor artişti din zona underground, precum Pretty Visitors, Inside, Loungerie II, Argatu, Pulsar, Aria Urbană, Rappa Muffin, Pyroclast, LeVant, Pinholes sau Kaleidonescu.

În acelaşi timp, pe suprafaţa amenajată după principiul „închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni“ a fost amenajat un skatepark, vor avea loc expoziţii şi workshopuri de arhitectură, arte vizuale, expuneri ale mai multor reprezentanţi ai societăţii civile.

Atmosfera va mai fi animată şi de spectacolele în aer liber cu păsările de curte gigantice „Cock-Tales“, o trupa formată din trei artisti de la Teatrul „PasParTout“ din Germania, specializată în demonstraţii de “Walking-Act“.

Street Delivery Iasi 2014


Mai puteţi citi:

FOTO Explozie de culoare şi tinereţe pe strada Vasile Pogor din Iaşi, închisă timp de trei zile pentru Street Delivery

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările