Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Studenţii unei universităţi din Iaşi, cazaţi o lună gratuit dacă se vaccinează

0
4 Aug 2021 16:53:38
Autor: Alina Batcu
FOTO Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi
FOTO Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Profesorii speră că această ofertă de gratuitate pentru o lună la cazarea în campusul universitar din Iaşi îi va mobiliza pe tineri să se imunizeze, astfel încât din toamnă cursurile să se poată desfăşura în sistem faţă în faţă.

O lună de cazare gratis în campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu" din Iaşi este oferta conducerii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iaşi (TUIASI) pentru studenţii care sunt vaccinaţi anti-COVID. 
 
„Am stabilit ca dată limită de depunere a adeverinţelor 31 octombrie, pentru ca pe parcursul lunii octombrie tinerii să poată merge la oricare centru din Iaşi, fără programare”, a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector la TUIASI. 
 
Profesorii speră că această ofertă îi va mobiliza pe tineri să se imunizeze, astfel încât din toamnă cursurile să se poată desfăşura în sistem faţă în faţă.
 
 „Obiectivul nostru ar fi ca măcar 80% dintre studenţi să fie vaccinaţi. Dorinţa noastră este să avem condiţii sanitare cât mai bune”, spune Bogdan Budeanu, directorului Campusului Studenţesc „Tudor Vladimirescu” Iaşi.
 
Pentru a putea beneficia de această gratuitate, studenţii trebuie să fie înmatriculaţi la TUIASI şi să îşi genereze din Registrul Naţional de Vaccinări adeverinţa care atestă finalizarea completă a schemei de vaccinare: două doze la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca şi o singură doză la Johnson&Johnson. 
 
 „Deoarece nu există reglementări legale în acest sens, nu putem obliga studenţii să se vaccineze, în niciuna dintre situaţiile care impun derularea activităţilor educaţionale. Însă, pentru că dorim să începem anul şcolar cu prezenţa completă a studenţilor, măcar la activităţile practice, deci cu ocuparea integrală a locurilor de cazare din campus, cred că recompensarea celor care se vaccinează cu gratuitatea cazării pentru o lună reprezintă o măsură stimulativă care poate asigura un mediu sanitar mai sigur în campus. Şi am putea stimula şi vaccinarea în rândul tinerilor, ceea ce va fi benefic pentru noi toţi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Guvernul vrea să taie 2,7 miliarde de lei din bugetul pentru pensii. Ce ministere şi servicii ar putea primi bani în plus la rectificarea bugetară
 
Turist în Mamaia: „3.500 de lei pentru patru zile în condiţii de două stele la Mamaia. Cât un sejur de 7 zile la Roma”
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările