Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Taximetriştii nu mai pot refuza cursele de la Aeroportul Iaşi. Peripeţia unor italieni a schimbat regulile

0
19 Jan 2022 13:01:35
Autor: Andrei Luca
FOTO: Aeroportul Iaşi
FOTO: Aeroportul Iaşi

Taximetriştii care refuzau cursele pe care le considerau prea scurte de la Aeroportul Iaşi nu vor mai putea avea astfel de practici, conducerea aerogării aplicând un regulament începând cu luna februarie.

Aeroportul Internaţional Iaşi va aplica, începând cu luna februarie, un regulament de conduită pentru taximetrişti, astfel încât aceştia să nu mai poată refuza nicio cursă spre centrul oraşului sau alte zone, plecând de la aerogara ieşeană. 
 
Decizia reprezentanţilor aeroportului vine după sute de reclamaţii venite din partea călătorilor, care s-au plâns despre faptul că taximetriştii refuză cursele pe care le consideră prea scurte şi aşteaptă curse spre alte oraşe. 
 
Printre condiţiile impuse, orice maşină de taxi poate transporta persoane la Aeroportul Iaşi, iar pentru cele care vor prelua călătorii de la aeroport se vor emite permise speciale de acces atât pe maşină, cât şi pe fiecare şofer, au transmis reprezentanţii aeroportului. 
 
Păţania unor italieni, povestită de directorul aeroportului
 
Romeo Vatră, directorul Aeroportului din Iaşi a promis în luna octombrie că în cel mai scurt timp taximetriştii din zona aeroportului vor trebui să aibă o acreditare specială, iar cei care refuză clienţii nu vor mai fi lăsaţi să abordeze clienţi în zona aeroportului. 
 

Decizia a venit după ce în toamna anului 2021, doi turişti italieni, sosiţi pe Aeroportul Internaţional din Iaşi care doreau să viziteze capitala Moldovei, au fost refuzaţi de către toţi taximetriştii din zona aerogării, din cauza faptului că aceştia din urmă au considerat cursa până în Piaţa Unirii mult prea scurtă. Păţania turiştilor străini a fost povestită de către directorului aeroportului, care i-a luat pe cei doi în maşina personală şi i-a dus către centrul oraşului. 

„Am fost astăzi la aeroport având programată o întâlnire cu organizatorii evenimentelor Aeronautic Show şi Aeronautic Drive. La plecare, sesizez că doi călători erau refuzaţi de taxiurile parcate în faţa terminalului T3. Fiind o oră de trafic intens la aeroport, ştiind că taximetriştii au această practică de a refuza cursele scurte, am oprit să îi întreb încotro merg. Pasagerii, turişti italieni, mi-au confirmat că nu vrea nimeni să îi ia. Când mi-au spus că vor să meargă în Piaţa Unirii, mi-am dat seama că acesta e motivul real al refuzului, nefiind o cursă profitabilă pentru taximetrişti. M-am oferit să îi duc eu. Din discuţii, am aflat că sunt veniţi într-un city break la Iaşi, că au auzit de Iaşi că este un oraş frumos, care merită vizitat”, a povestit directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, la acea vreme.
 
Acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că turiştii care ajung în Iaşi îşi fac o impresie proastă încă de la coborârea din avion, din cauza taximetriştilor care refuză curse. 
 
„Noaptea, au obiceiul să „agaţe” clienţii în terminal, caută pasagerii care au nevoie să ajungă în localităţi mai îndepărtate, nerespectând regula de a sta în maşină şi de a luat comenzile în oridinea în care apar clienţii. Trebuie să menţionez că Aeroportul Iaşi nu are niciun contract sau protocol cu firmele de taximetrie”, a mai adăugat Romeo Vatră.  
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Autostrada Sibiu - Piteşti, viaductul Tălmăcel: în ce stadiu sunt lucrările şi când ar putea fi pus în funcţiune VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările