Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Test de cultură generală: capitalele statelor ex-sovietice

3
10 Nov 2017 06:02:14
Autor: Ionuţ Benea
După destrămarea URSS au apărut 15 state independente FOTO Adevărul
După destrămarea URSS au apărut 15 state independente FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală despre capitalele statelor care au făcut parte din Uniunea Sovietică. Ne puteţi scrie la secţiunea comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

1. Care este capitala Estoniei?
a) Riga 
b) Tallinn
c) Tbilisi 

2. Care este capitala statului Kazahstan?
a) Astana 
b) Soci 
c) Aktobe

3. Care este capitala statului Kârgâzstan
a) Batken
b) Bişkek
c) Talas

4. Care este capitala statului Tadjikistan?
a) Duşanbe
b) Karotegin
c) Sughd

5. Care este capitala statului Turkmenistan?
a) Ashgabat
b) Balkan 
c) Ahal

6. Care este capitala statului Uzbekistan?
a) Bukhara
b) Namangan
c) Tashkent

7. Care este capitala statului Belarus?
a) Riga
b) Oslo 
c) Minsk

8. Care este capitala Letoniei?
a) Reykyavik 
b) Riga 
c) Vilnius 

9. Care este capitala Armeniei?
a) Baku 
b) Kiev 
c) Erevan 

10. Care este capitala statului Azerbaidjan?
a) Gobustan 
b) Baku 
c) Kura

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – c, 7 – c, 8 – b, 9 – c, 10 – b. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Adrian Vulpe
10.11.2017, 10:13:08

capitalele statelor ex-sovietice ........ ummmmm ......... Pe cine dracu' il intereseaza !?

Dobrican Felician
10.11.2017, 10:31:43

Ati omis alte 5 foste state sovietice - Rusia - Moscova,Moldova - Chisinau,Lithuania - Vilnius,Georgia - Tbilisi si Ucraina - Kiev.

Dobrican Felician
10.11.2017, 10:34:30

Si ar mai fi ceva,capitala Kazastanului din timpul URSS,era Alma - Ata si nu Astana,care a devenit capital de abia pe 10 Decembrie 1997.