Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Test de cultură generală despre animalele subacvatice. Care este cea mai mare specie de crocodil?

2
23 Mar 2019 06:15:33
Autor: Ionuţ Benea
Animale subacvatice FOTO Barcroft Media
Animale subacvatice FOTO Barcroft Media

Vă propunem un test de cultură generală despre animale subacvatice. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

1. Care este cel mai mare animal subacvatic?
a) Balena albastră 
b) Rechinul Marele Alb
c) Rinocerul 
 
2. La care dintre următoarele specii femela îşi lasă însărcinat partenerul?
a) Meduza
b) Căluţul de mare
c) Cega 
 
3. Care este lungimea aproximativă a unuei balene albastre?
a) 5 metri 
b) 30 de metri 
c) 50 de metri 
 
4. Cum se numeşte ştiinţa care studiază peştii?
a) Ihtiologie 
b) Entomologie 
c) Ficologie 
 
5. Care dintre următoarele specii fac parte din familia sturionilor?
a) Şipul 
b) Dorada 
c) Somnul 
 
6. Care este cea mai mare specie de crocodili din lume?
a) Aligatorul 
b) Crocodilul de Nil 
c) Crocodilul de apă sărată 
 
7. Care este greutatea până la care poate ajunge ţestoasa de mare sau careta?
a) 5 kilograme 
b) 50 de kilograme
c) 200 de kilograme
 
8. Cu aproximaţie, cât la sută din suprafaţa pământului este acoperită de ape?
a) 50%
b) 60%
c) 70%
 
9. Care este cea mai mică specie de rechin?
a) Rechinul-pigmeu
b) Rechinul-taur
c) Rechinul-vacă 
 
10. Care dintre următoarele specii sunt mamifere?
a) Foca
b) Morsa 
c) Pinguinul 
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – c, 7 – c, 8 – c, 9 – a, 10 – a, b. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geek-a-contra
23.03.2019, 08:39:03

prima greseala a 'testului": crocodilul NU este animal "subacvatic", nu este nici macar amfibian, este un animal terestru, mai exact o sopirla, semi-acvatic in sensul ca isi petrece timpul si in apa.

+1 (1 vot)
Adrian Foangă
24.03.2019, 11:48:15

Le-am stiut pe toate. Nu c-ar fi o surpriza, avand in vedere ca sunt cel mai istet dintre toti cei care comenteaza pe Adevarul.