Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Totul despre anticorpi şi boala după vaccinarea anti-COVID. „Soldaţi care ne apără de agenţii patogeni”

1
18 Oct 2021 15:41:07
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Anticorpii apar fie după trecerea prin boală, fie după vaccinare. În ambele situaţii, în funcţie de organismul fiecăruia, numărul de anticorpi poate fi mai crescut sau mai scăzut. Astfel, dacă acesta scade şi nu mai este la un nivel protectiv, se poate dezvolta boala, explică medicii.

Un anticorp este o componentă proteică a sistemului imunitar, care circulă în sânge, recunoaşte substanţe străine precum bacteriile şi virusurile şi le neutralizează, aşa explică medicii. Nenumărate discuţii despre anticorpi au avut loc în ultimii ani, pe fondul pandemiei de coronavirus.
 
Există două situaţii în care pot apărea anticorpii: ori în urma trecerii prin boală, ori după vaccinare. Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, descrie anticorpii ca fiind nişte soldaţi. 
 
„În momentul imediat după vaccinare încep să apară anticorpi. Pe anticorpi trebuie să-i privim ca pe nişte soldaţi ai organismului, soldaţii care ne apără de agenţii patogeni, adică de tot ceea ce ne înconjoară şi ar putea să ne determine o anumită patologie. Titrul anticorpilor, adică numărul de anticorpi, trebuie să ajungă la un nivel protectiv”.
 

A treia doză de vaccin

 
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi explică cum apar anticorpii după vaccinare, dar şi de ce, odată cu trecerea timpului, titrul şi calitatea anticorpilor încep să scadă, motiv pentru care este nevoie de o a treia doză de vaccin.
 
„Conform studiilor, după un anumit timp, titrul anticorpilor începe să scadă. La fel şi calitatea lor. Să ne imaginăm un soldat care în primă fază luptă cu o platoşă de fier. Ulterior, aceasta se transformă în platoşă de lemn. De aceea este importantă cea de-a treia doză, care a fost numită şi Booster, pentru a-i reaminti soldatului nostru că indicat ar fi să folosească platoşa metalică în lupta cu virusul”, spune medicul Florin Roşu.
 

Boala după vaccinare

 
În funcţie de organismul fiecăruia, dacă titrul de anticorpi scade şi nu mai este la un nivel protectiv, se poate dezvolta boala. Medicul Florin Roşu subliniază, însă, că nu va fi vorba de o formă gravă a bolii.
 
„Nu vom dezvolta în niciun caz o formă care va necesita internare. Mai mult decât atât, nu va necesita internare în terapie intensivă. Nu mai târziu de începutul acestei săptămâni a fost publicat un studiu, într-o revistă americană, făcut pe 11 milioane de pacienţi vaccinaţi, comparativ cu 11 milioane de pacienţi nevaccinaţi. Concluziile au fost foarte clare. Rata de internare a pacienţilor vaccinaţi în terapie intensivă a fost nu mică, ci aproape de zero. Comparativ cu rata pacienţilor nevaccinaţi, care din nefericire, o parte dintre ei, un procentaj destul de important s-a pierdut”, a conchis medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
 
Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) strânse de la începutul campaniei de vaccinare până pe 30 septembrie 2021 arată că mai puţin de 1% din persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, respectiv a doua doză, s-au îmbolnăvit de COVID-19.
 
Pe de altă parte, INSP a descoperit că un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate, însă procentajul celor care au murit este de doar 0,5%. 
 
În cifre, aceste procente se traduc astfel: 28.929 persoane (0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin. 527 dintre aceste persoane au decedat, potrivit INSP. 38.604 persoane (0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, iar 293 persoane dintre acestea au murit.
 
Niciunul dintre aceste decese nu a fost cauzat de vaccin, mai precizează INSP în raport. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bilanţ COVID-19. Peste 10.000 de noi infectări în 24 de ore. Numărul pacienţilor la ATI creşte
 
Ce-i aşteaptă pe nevaccinaţi. Medic: Boala va muşca din ei. Cum să vă simţiţi, „majoritate”, în faţa morţii?
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gabi Roata
18.10.2021, 15:46:41

Atenție la TROLL-ii profesioniști de pe aceste forumuri! Propaganda mincinoasa a acestor agenți de influenta ruși omoară ROMÂNI! Postările acestui tip de profil de postac profesionist au ca obiectiv producerea discordiei si dezbinării prin activități subversive și mai ales activități de influențare prin răspândirea de informații false și propagarea teoriilor conspirației. Din aceleași locații sunt identificate si comentarii pro-vaccinare si postări anti-vaxx, ideea e doar sa producă confuzie si dezbinare intre romani pe principiul propagandei ruse „Divide et Impera”. Lista non exhaustiva a pofilelor de propagandiști care acționează pe Adevărul – CRIMINALI CARE VOR TREBUI SA PLATEASCA: - moftronix6 - Camelia Sorescu 37 - . CORONER - ion ion - d4v1de 1sa - Edmond Wolf - Gelu Vlad - Alexe Radu - Iobag Nerfos - Firea Madalin - Maat - Bob - Marius Dumitru - stk777 stk777 - Victor Nagy - No Mercy - Stan Toma - = aceeaşi mizerie - Fisnet Ion - butelie ilie - Ogor - Vasile Naftuli Pe linkul de mai jos veți găsi o analiză care demască activitățile unor trolli precum butelie ilie, d4v1de 1sa, Edmond Wolf, Camelia Sorescu etc. , dovadă a războiului informațional Rusia-UE si a strategiei implementate pe scara largă în social media : (fake news, dezinformare, semi-adevaruri alterate, teorii conspirationiste) în data de 17 Octombrie 2021, postate (si permise de publicatie!) pe forumurile Adevarul. Minciunile apartin postacilor a caror activitate de astazi o puteti vedea in graficul de pe link. Credits Vocea Mintuitorului. https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17

+10 (10 voturi)
Modifică Setările