Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Traficul pe Aeroportul din Iaşi a crescut în anul 2021 cu 37% faţă de anul anterior. Planurile conducerii aerogării ieşene

0
14 Jan 2022 16:44:25
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Anul acesta aduce curse noi pentru pasageri, dar şi un nou regulament pentru taximetriştii care îşi desfăşoară activitatea în zona aerogării ieşene.

2021 a fost un an bun pentru Aeroportul Internaţional din Iaşi. Cel puţin asta declară conducerea aerogării ieşene. Anul trecut, 639.532 de pasageri au tranzitat aeroportul din Capitala Moldovei. Cu 37% mai mult decât traficul înregistrat în 2020. 

„Lunile de vară din 2021 nu doar că au fost peste 2020, dar au fost ca trafic aproape de nivelul celor din vara anului 2019. În acest an considerăm că putem depăşim la final 800.000 de pasageri, dar sperăm ca valul cinci să nu fie atât de restrictiv", a afirmat directorul general al aeroportului Iaşi, Romeo Vatră. 
 

Curse noi 

În 2022, Blue Air va deschide cinci rute externe de la Iaşi către Paris, Barcelona, Roma, Koln şi Bruxelles. De asemenea, în lunile de vară, aceeaşi companie va introduce zboruri temporare către Heraklion, Zakynthos şi Mykonos. 
 
În prezent se poartă discuţii cu Turkish Airlines pentru o cursă aeriană Iaşi-Istanbul, dar că se încearcă şi introducerea de noi curse interne, inclusiv Iaşi-Constanţa, spune Romeo Vatră.
 
Potrivit acestuia, au fost demarate procedurile pentru construirea unui nou terminal, de aproape zece ori mai mare decât cel actual, lucrările urmând să fie finalizate la sfârşitul anului 2023. 
 

Reguli pentru taximetrişti 

De asemenea, aeroportul a finalizat un regulament nou pentru activitatea de taximetrie din zona aerogării, după ce au existat numeroase sesizări din partea călătorilor. 
 
„Nici un şofer de taxi nu va mai putea refuza o cursă pe motiv că distanţa este prea scurtă, pentru că i se va ridica permisul de acces. Am avut discuţii şi cu reprezentanţii Camerei Taximetriştilor, iar regulamentul a fost agreat. Pentru cei care vin din străinătate, primul contact cu Iaşiul este întâlnirea cu şoferul de taxi. Este vorba aici de imaginea oraşului, nu putem lăsa lucrurile la voia întâmplării", a mai precizat directorul aeroportului Iaşi, Romeo Vatră. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările