Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Trei slujbe în locuri şi la ore diferite de Bobotează, la Iaşi, pentru a se evita aglomeraţia

0
5 Jan 2022 15:56:14
Autor: Andrei Luca
Slujba de Bobotează 2021 / FOTO: Andrei Luca / Adevărul
Slujba de Bobotează 2021 / FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Slujba de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi se desfăşoară şi în acest an în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Slujba de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi se desfăşoară şi în acest an în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Reprezentanţii Mitropoliei ieşene au luat decizia ca Sfânta Liturghie din ziua prăznuirii Botezului Domnului să fie oficiată în trei locaţii diferite, în incinta Ansamblului Mitropolitan, la altare diferite şi la ore diferite, pentru a se evita aglomeraţia. Două dintre slujbe au loc în incintele «Eclesia» şi «Sinaxar» din Muzeul Mitropolitan, de la ora 6.00, respectiv ora 10.00, iar cea de-a treia în Catedrala Mitropolitană, unde Sfânta Liturghie Arhierească are loc în jurul orei 9.00. 

Număr limitat de credincioşi

„Credincioşii care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de aproximativ 40 de voluntari către aceste locaţii în care se va putea intra în număr limitat. Aghiasma Mare va fi oferită credincioşilor de către voluntarii care vor veghea la respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului”, a precizat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pentru a evita aglomeraţia, cei care doresc să ia Aghiasma Mare chiar în ziua de Bobotează, trebuie să se aşeze pe două rânduri, care sunt organizate ca în zilele în care zeci de mii de credincioşi au venit la Iaşi, pentru a se închina la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva. 

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că slujba de sfinţire a apei va fi oficiată în jurul orei 11.00, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care va fi înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Evenimentul va avea loc pe esplanada din faţa Mitropoliei Iaşi, acolo unde sunt amenajate locuri speciale pentru ca cei prezenţi să păstreze distanţa socială. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Noi restricţii decise de CNSU: Măştile textile şi cele din plastic transparent, interzise. Ce alte măsuri au mai decis autorităţile | DOCUMENT

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările