Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Tulpina „Delta Plus”, încă misterioasă pentru medicii români. Se aşteaptă rezultatul mai multor teste

3
28 Oct 2021 14:25:16
Autor: Andrei Luca
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Medicii ieşeni au trimis mai multe probe către Institutul Matei Balş, pentru a afla dacă noua tulpină de COVID-19 a ajuns în spitalele ieşene.

Autorităţile aşteaptă rezultatul mai multor teste pentru a stabili dacă tulpina Delta Plus a ajuns la Iaşi sau nu. Şapte probe au fost trimise de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi către Institutul Matei Balş, pentru secvenţiere, iar în următoarele zile vor fi trimise alte opt. 

„Ţinând cont de situaţia care se manifestă în momentul de faţă la pacienţii ce prezintă COVID-19, discutăm dacă nu neapărat de o nouă tulpină, ci de o agravare a tulpinii Delta, din punctul de vedere al simptomatologiei. În consecinţă, atâta timp cât sunt adeptul medicinei bazate pe dovezi, se impune o secvenţiere. Astfel încât, dorim să ştim dacă ne confruntăm cu o nouă variantă Delta sau ne confruntăm cu o nouă tulpină”, a declarat dr. Florin Roşu.

Acesta a adăugat că pe lângă cele şapte probe trimise săptămâna aceasta la Institutul Matei Balş vor urma alte opt. 

„Mi-a atras atenţia simplul fapt că pacienţii care se prezintă în triajul spitalului prezintă un necesar de până la 3-5 litri de oxigen la internare, apoi, de la o oră în sus, necesarul de oxigen escaladează, ajungând la 25 de litri de oxigen pe minut, astfel încât este necesară intervenţia colegilor noştri de pe ATI şi de cele mai multe ori internarea pacienţilor la ATI. Agravarea diferă de la pacient la pacient. Cert este că undeva într-adevăr prin intervalul dintre ziua a 7-a şi ziua a 10-a se manifestă şi care impune pe lângă oxigenoterapie şi monitorizarea foarte atentă a pacientului“, a adăugat Florin Roşu.

Tulpina Delta Plus este în vizorul cercetătorilor din Regatul Unit al Marii Britanii, pentru că specialiştii vor să vadă dacă are un răsunet în special pe acoperirea vaccinală. În acelaşi stadiu se află şi aceeaşi tulpină Miu, apărută recent în SUA, care a dovedit rezistenţă la vaccinurile existente. Variantele pot apărea în orice moment, pentru că, în momentul în care contagiozitatea este mare, astfel de mutaţii apar, şi drept urmare pot apărea noi variante, transmit specialiştii.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Poliţist ucis şi tranşat de soţia geloasă. Ucigaşa a păcălit poligraful, dar a dat-o de gol testul ADN

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pisicul Tunetului
28.10.2021, 16:50:41

Daca e sa avem si noi o tulpina a noastra eu as zice sa o numim tulpina Sosoaca....sau de ce nu, tulpina Citu...sau tulpina ciuma rosie...ori tulpina de AUR...sau tulpina Iohannis...sa nu uitam tulpina Ciosoros...

-1 (1 vot)
kitty kat
28.10.2021, 18:17:52

Noua tulpinå ar trebui numitå sosoaca, teodosie sau hAUR...

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 18:25:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările