Iaşi

articolul anterior articolul urmator

UMF Iaşi a câştigat procesul cu studenţii: vaccin, test sau adeverinţă pentru a intra la examene

2
17 Jun 2021 15:28:47
Autor: Andrei Luca
FOTO: UMF Iaşi Facebook
FOTO: UMF Iaşi Facebook

Toţi cei care vor să participe la examenele organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în această perioadă sunt nevoiţi să prezinte dovada vaccinării, a unui test sau o adeverinţă prin care să arate că au fost infectaţi cu COVID-19.

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a câştigat definitiv procesul intentat de către Liga Studenţilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, alături de cinci studente ale UMF, prin care aceştia din urmă îşi exprimau nemulţumirea în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării sau efectuării unui test RT-PCR, înainte de a intra în examenele din cadrul universităţii ieşene. 
 
Pentru a putea participa la sesiunea de examene din sesiunea ordinară nr.2, studenţii sunt nevoiţi să prezinte, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: certificatul de vaccinare anti-Covid, inclusiv cu prima doză, test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS - CoV -2.
 
„Decizia a fost emisă pe considerente legate de necesitatea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, a protejării studenţilor, pacienţilor, cadrelor didactice şi personalului medical din unităţile sanitare, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României şi în acord cu Legea Educaţiei nr.1/2011, actualizată, respectiv art. 123, alin.1 şi 2 (privind autonomia universitară), Carta Universităţii de Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi Directiva Comisiei Europene 2005/36/CE, respectiv art. 21 şi 24”, a transmis UMF Iaşi, printr-un comunicat de presă. 
 
Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a luat decizia de a efectua în mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studenţii şi angajaţii proprii.
 
Acţiunea în contencios administrativ a fost respinsă iniţial la Tribunalul Iaşi, însă sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Iaşi. Pe data de 16 iunie 2021, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Iaşi, în sensul respingerii recursului şi menţinerii soluţiei iniţiale a Tribunalului Iaşi, iar decizia este definitivă.
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Culise. Nou conflict la nivelul Coaliţiei. De ce atacă în instanţă prefectul Alin Stoica numirile făcute de Nicuşor Dan, prin care scapă de oamenii lui Firea

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

pathfinder
17.06.2021, 15:53:59

Ce prostie. Pai sa le dea online...

-4 (12 voturi)
Marius Dumitru
17.06.2021, 16:34:21

justiție de rahat, legalizează discriminarea. judecători căcăcioși, fricoși, apără mafia spitalelor care conduce universitatea, UMF Iași - știti voi medicii șpăgari, șefii de sistem care fac legea și se apără toti la malpraxis... Curtea de Apel Cluj a anulat HG cu restricții și discriminări legalizate. UMF ascultă linia guvernului, presează să mai aibă fraier pentru stocul precomandat azi prostimea aplaudă dar mâine o să vă treziți că certificatele, restricțiile și pașapoartele vor fi obligatorii și o să vă vaccineze și controleze permanent, peste tot, așa incep actele astea, intai excepție, apoi devine regulă și adaugă noi și noi condiționalități. ati uitat că noi suntem generația care a luptat 30 de ani să diminueze controlul statului asupra societății. Acum tinerimea paralizată de frică acceptă refacerea statului birocratic și polițienesc, pas cu pas spre o societate a controlului digital. Progresimea isi cedea libertățile prin frică din fericire mai sunt căi de atac pe toamnă pentru noile

-6 (12 voturi)
Modifică Setările