Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Un elev nevăzător şi testat pozitiv COVID-19 a mers singur 100 kilometri spre centrul de plasament. A călătorit cu trenul şi cu microbuzul

6
16 Oct 2021 11:36:44
Autor: Andrei Luca
FOTO: reporteris.ro
FOTO: reporteris.ro

Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei, deoarece elevul nevăzător depistat pozitiv a fost nevoit să folosească mijlocul de transport în comun pentru a se deplasa.

Un elev nevăzător de la o şcoală specială din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, a fost trimis spre centrul de plasament din judeţul Suceava, de care aparţinea, după ce a fost testat pozitiv COVID-19. 

În cele mai multe dintre cazuri, atunci când are loc un astfel de eveniment, elevii sunt duşi sau aduşi cu maşina de către părinţi, însă de data aceasta, elevul nu avea o altă variantă decât cea a mijlocului de transport în comun. 

Astfel, el a plecat circa 100 de kilometri spre centrul de plasament de care aparţine, cu trenul şi două microbuze. 

„S-a identificat un caz pozitiv la o clasă preşcolară. Pentru că acel copil stătea în cămin, s-a făcut testare. 

La testarea rapidă, s-au identificat alte 4 cazuri. Şi a doua zi, pe 12, s-a solicitat suspendarea activităţii pentru 5 clase. 

S-a anunţat familia, în cazul în care copilul se putea întoarce în familie, sau, în acest caz, centrul de plasament. 

Din informarea pe care am primit-o pe 13, centrul de plasament nu a putut trimite pe nimeni să preia copilul şi el a plecat spre centrul de plasament singur. 

ISJ face o verificare a contextului în care acest copil a fost nevoit să se deplaseze singur la centrul de plasament de care aparţinea”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi. 

Directoarea liceului a explicat contextul în care elevul a ajuns să plece singur spre centrul de plasament, în ciuda faptului că fusese depistat pozitiv şi este şi nevăzător.

„Pedagogul care avea grijă de el a fost şi ea diagnosticată pozitiv, iar tot atunci, doamna dirigintă a copilului a primit vestea că sora dumneaei de 37 de ani a murit, la Iaşi, la spital de COVID-19, şi aşa având un context traumatizant efectiv în şcoală, probabil a fost o eroare de comunicare între membrii personalului, aşa încât elevul a plecat acasă cu trenul”, a declarat Margareta Pristavu, directoarea liceului din Târgu Frumos. 

Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, care a anunţat Poliţia, iar ancheta continuă. Elevul se pare că a fost testat din nou, de data aceasta rezultatul fiind negativ. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dilema „Marelui Alb”. Un profesor analizează originea poreclei Patriarhului Daniel: „E tragic şi degradant”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Camelia Sorescu
16.10.2021, 11:49:54

Căutați filmul Sindromul Hamburg din 1979 și vizualizați. Este identic cu ceea ce se petrece de aproape doi ani. Nu este nimic diferit. Vedeți acolo în oglindă ceea ce trăim și mașinațiunile din spatele presupusei pandemii.

-13 (13 voturi)
gyll
16.10.2021, 13:07:22

Nu îți doresc să ai de a face cu acest virus, însă când te vei întâlni cu el atunci vei vedea "manipularea ".

+7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
16.10.2021, 15:06:59

Comentariu considerat abuziv.

imsi2 imsi2
16.10.2021, 13:06:34

Bun deci in final mult zgomot pt nimic. Ce era sa faca bietul copil ? Si singur si nevazator s a descurcat cum a putut. Trebuie omorit ? trebuie bagat la inchisoare ? Normal trebuia ca un cadru didactic sa l insoteasca intr o salvare pina acasa ssau mai bine, inainte in internate era o camera numita infirmerie, unde copiii contagiosi erau izolati pina la internare. Erau masuri nascute din experienta sanitara a colectivelor mari de oameni. Inteleg ca scoala avea internat unde i infirmeria si unde i infirmiera care altadata pe vremea comunistilor era obligatorie ? Acum vad ca elevul a fost testat negtiv deci care i scopul scandalului mediatic ? Vaneaza cneva vreun post la scoala respectiva si trebuie dat afara cineva pt o vina inchipuita ?

-5 (7 voturi)
Profirica Popescu
16.10.2021, 13:37:11

Era prescolar (adica la gradinita) si avea diriginta? Si a plecat singur 100 km??? Andrei Luca, habar n-ai de sistemul de invatamant romanesc!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările