Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Un ieşean a aşteptat 25 de ani un rinichi compatibil pentru transplant. În ciuda prognosticului, operaţia a reuşit

0
2 Dec 2020 14:54:14
Autor: Alina Batcu
Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă
Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă

Intervenţia extrem de dificilă a fost realizată cu succes de specialiştii de la Centrul de Transplant Renal din Iaşi.

O nouă prelevare de organe a avut loc în plină pandemie. O familie a trecut peste tragedia ei şi a dăruit viaţă fiind de acord cu prelevarea de organe. 

Astfel, medicii ieşeni au finalizat un transplant de rinichi la un pacient în vârstă de 47 de ani, care făcea dializa de 25 de ani. Bărbatul a primit vestea chiar de Sfântul Andrei.
 
„Este un pacient care se afla de peste 25 de ani în dializă. Este unul dintre cazurile cele mai rare din ţară. Nu am verificat să văd dacă este pacientul cu cea mai mare vechime, dar cu siguranţă este în Top 3. 

Sunt foarte puţine astfel de cazuri în lume, pentru că, după 20 de ani de dializă, rareori se mai poate efectua un transplant corespunzător. Deci este un pacient care are o şansă cu totul deosebită. 

Vorbim despre o performanţă deosebită la un pacient la care nu mai funcţiona nimic”, spune prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonatorul Centrului de Transplant Renal Iaşi. 
 
Rinichiul a fost prelevat de la un pacient din Bacău aflat în moarte cerebrală. Aceasta a fost intervenţia cu numărul 38 efectuată la Iaşi în acest an, un record în cei 20 de ani de activitate a Centrului de Transplant Renal.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările