Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Un profesor din judeţul Iaşi a primit, în curtea şcolii, un pumn în faţă de la un fost elev repetent. Poliţia a demarat o anchetă

0
2 Oct 2015 12:08:16
Autor: Iulia Ciuhu
Bătaia dintre fostul elev şi profesor a avut loc în curtea şcolii. FOTO: Arhivă
Bătaia dintre fostul elev şi profesor a avut loc în curtea şcolii. FOTO: Arhivă

Un fost elev de la Liceul „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, judeţul Iaşi, a sărit la bătaie la un profesor deorece acesta îl certase pentru că fuma în curtea şcolii.

Adelin Giani Secară a fost prins fumând în perimetru unităţii şcoare de către profesorul Ilie Vervega, care ieri asigura serviciul de supraveghere pe liceu. Potrivit cadrului didactic, fostul elev, un tânăr de 16 ani care a rămas repetent de două ori, a fost invitat să iasă din curtea şcolii.

La poarta şcolii, fostul elev s-a întors către cadrul didactic şi l-a lovit direct în faţă. Ulterior, profesorul a luat primul mijloc de transport în comun spre Iaşi şi a mers pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Neurochirurgie. Conform medicilor, victima nu avea leziuni serioase şi a fost îndrumat pentru consultaţie la ORL.Inspectoratul Judeţean Şcolar a fost sesizat cu privire la situaţia apărută în şcoală şi a anunţat că tratează cu maximă seriozitate cazul, potrivit „Ziarului de Iaşi”.

 

„Vorbim de un derapaj comportamental la un copil care s-a aflat în situaţie de repetenţă de două ori. Din ce am înţeles până în momentul de faţă, şi profesorul ar fi avut o tentativă de molestare a tânărului, care l-ar fi incitat pe acesta la violenţă. Astfel de cazuri trebuie tratate cu toată atenţia, situaţia este foarte gravă şi nicidecum nu poate fi tolerat un astfel de derapaj. Aşa ceva nu se poate întâmpla în şcoală! Până la finalul anchetei, care va duce la luarea unor măsuri, noi nu putem decât să supraveghem demersul anchetei”, a arătat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul ISJ.

 

Mai mult, cazul de violenţă a ajuns şi în atenţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean care în prezent efectuează cercetări pentru a stabili contextul în care s-a produs acesta. „A fost făcută o sesizare în acest sens, se efectuează verificări pen¬tru stabilirea stării de fapt şi a împrejurărilor în care s-a petrecut fapta“, a menţionat Anca Vîjiac, purtătorul de cu¬vânt al IPJ. Conducerea şcolii a demarat la rândul ei o anchetă internă prin care să refacă traseul evenimentelor petrecute ieri după-amiaza în curtea şcolii.  
 

Citeşte şi:
Bărbat scăpat în cap, de pompieri, într-o fântână. Dedesubturile unei morţi suspecte cu salvatori acuzaţi de omor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările