Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Un şofer a scăpat nepedepsit, deşi a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă. Gafa făcută de agenţii rutieri

22
22 Sep 2021 14:40:18
Autor: Andrei Luca
FOTO: Ziaruldeiasi.ro
FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Un şofer din judeţul Iaşi a reuşit să scape nepedepsit pentru că a depăşit pe linie continuă o autospecială de Poliţie.

Un bărbat din judeţul Iaşi a depăşit, în luna noiembrie a anului trecut, o autospecială de Poliţie pe linie continuă, fiind oprit de către agenţi imediat şi sancţionat cu o amendă de 580 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere. Şoferul a decis să se adreseze instanţei, susţinând că în momentul în care s-a angajat în depăşire, linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă. 

Judecătorii au observat un detaliu care l-a scos câştigător pe şoferul ieşean. Magistraţii au considerat că în procesul verbal, locul în care s-ar fi petrecut neregula a fost scris vag de către agenţi. Conform legii, procesul verbal trebuie să conţină descrierea faptei, locul, data şi ora comiterii. 

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au transmis magistraţii. 

Şoferul a fost exonerat de plata amenzii şi de suspendarea permisului de circulaţie, iar apelul intentat de către IPJ a fost respins. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O ţară europeană nu recomandă folosirea telefoanelor chinezeşti. Care este motivul

Americanii îşi caută aliaţii pierduţi pe drum

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

dobrita sorin
22.09.2021, 15:20:06

ce manglii bombardierii astia cu sutana si balanta aia sucara in mana....as fi curios, privind imaginile, ce repere ar fi considerat ei a fi credibile, relevante si suficiente pentru ca in acea zona total in ther middle of nowhere sa poti face proba contrara si sa nu fie incalcat dreptul la aparare de fapt, intr-o tara stramba, cum sa ai pretentia ca justitia sa fie altfel?

+14 (18 voturi)
Popa .Basca
22.09.2021, 16:25:46

Ca sunt multi prostalai,multe specimene cu grave deficiente de gandire,care nu ar merita niciodata dreptul de a conduce un mijloc de transport,oricare ar fi el,este foarte clar! Vina le apartine in egala masura si celor care le dau permisele si celor care le trateaza cu o blandete criminala deviatiile frizand patologicul.Totusi,atunci cand "organul" (care stiu ca beneficiaza de camera video)scrie un proces verbal,trebuie sa specifice acolo tot si sa poata proba,fiindca altfel,dupa ce ca am ajuns tara condusa de procurori,vom deveni si tara condusa de militieni.Oricat de proasta ar fi reprezentarea in parlament a partidelor democratice,democratia este preferabila oricarui gen de talibanism!

-6 (20 voturi)
d cioc
22.09.2021, 15:27:53

si eu am patit o , am inceput pe linie intrerupta si final linie continua...geaba insa!

+2 (2 voturi)
Gigi Capsunaru
22.09.2021, 16:18:29

Pai toti astia cu bmw se grabesc mereu .. o fi un virus ceva... eu cred ca este doar mitocanie.

-5 (17 voturi)
= aceeaşi mizerie
22.09.2021, 16:06:39

Eu cred că lucrurile au fost făcute la "mica înțelegere" cu "organele". Purtătorii de "cașchetă", pentru un oarecare "stimulent", au scris intențiinat greșit procesul verbal... Au împăcat, și capra, și varza...

-10 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările