Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Vânătorul de criminali de la Iaşi. Infractori identificaţi ca în filmele poliţiste, după urmele pantofilor

3
16 May 2021 15:59:13
Autor: Andrei Luca
FOTO: ziaruldeiasi.ro
FOTO: ziaruldeiasi.ro

Criminaliştii ieşeni au parte mereu de cazuri complicate, hoţii sau criminalii acţionând de multe ori diferit, dar niciodată nu se opresc din vânat infractori.

35 de criminalişti lucrează la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, oameni care sunt prezenţi la toate infracţiunile comise în judeţ, fie că este vorba despre crime oribile, fie că este vorba despre furturi de o mai mică anvergură. 

Unul dintre ei este Mihăiţă Dănceanu, criminalist cu o experienţă bogată în spate. Poliţiştii criminalişti se confruntă uneori cu situaţii în care nu sunt găsite probe la faţa locului, iar atunci începe căutarea suspecţilor, pentru a putea face percheziţii domiciliare, scrie ziaruldeiasi.ro.

“De obicei, dacă nu găsim nimic la faţa locului, dar aceste cazuri sunt foarte rare, începem să facem percheziţii la domiciuliu după ce stabilim care ar fi suspecţii. De cele mai multe ori după percheziţii găsim toate materialele de probă de care avem nevoie. Niciodată nu plecăm de la un caz până nu găsim toate probele care există acolo", a explicat criminalistul, pentru sursa citată. 

La locul unei crime sunt căutate probe care necesită cunoştinţe din domenii precum biologie, chimie sau fizică. 
 
„Toate probele sunt fotografiate. Încercăm să găsim amprente la locul unei crime, spre exemplu, folosind pulbere de diferite culori, care scoate în evidenţă urmele papilare ale criminalilor. De asemenea, s-a întâmplat să identificăm infractori după probele de sânge pe care le-am găsit la faţa locului şi pe care le-am trimis spre examinare la laboratorul de criminalistică de la Bucureşti”, a mai povestit Dănceanu pentru ziaruldeiasi.ro.
 
Infractor identificat după urmele pantofilor
 
Unul dintre cele mai interesante cazuri de care îşi aminteşte criminalistul este acela al unui hoţ care îşi acoperise foarte bine urmele, dar care a fost identificat în cele din urmă. 
 
“Am ajuns la faţa locului şi iniţial nu am găsit nicio probă care să ducă la hoţul care a spart magazinul. La un moment dat, am observat că gresia din magazin era murdară şi le-am spus colegilor mei să verificăm podeaua. Astfel, am folosit razele ultraviolete, dar şi alte spectre de lumină pentru a scoate în evidenţă urmele pantofilor. Da, am identificat infractorul după caracteristicile pantofilor lui", relatează criminalistul ieşean, pentru presa locală
 
Mihăiţă Dănceanu spune că îi rămân mereu în minte, pentru mult timp, cazurile în care sunt implicaţi copii, mai ales dacă este vorba despre o crimă sau un deces din alte cauze. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a produs accidentul cumplit de la Poiana Stampei. Cine sunt cei trei tineri care au murit într-un Maserati
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Maximilian Musat
16.05.2021, 17:31:54

Felicitari domnului...poate gaseste si urmele banilor furati din bugetul tarii in cei treizeci de ani,poate gaseste urmele banilor furati de Basescu si portocalii sai ...poate era descult dar...poate gaseste o cale si il rog sa ne informeze cum ii putem da in judecata pentru inselaciune pe politicieni ce au bijuterii de milioane grele in timp ce altii nu au bani pentru o ciorba de potroace...poate gaseste tot dupa urmele pantofilor care dintre parlamentari saboteaza dezvoltarea Romaniei,care politicieni au jurat stramb ...in rest isi merita salariul si la mai mare !!!

+2 (4 voturi)
Ionel Marcu
16.05.2021, 19:12:40

Max, numai banii furați de portocalii lui Băsescu?! Nu și cei furați de PSD, care a guvernat trei sferturi din ultimii 31 de ani, dacă îi punem la ei și cei patru ani ai marionetei lor Tăriceanu?! E logic că Ciuma Roșie a furat infinit mai mult în 24 de ani decât portocalii în cei câțiva ani de guvernare, PSD a avut mult mai mult timp să-și creeze rețeaua de furt organizat, de spoliere a țării.

-3 (3 voturi)
Maximilian Musat
16.05.2021, 19:19:35

Marcule ,inteleg ca Basescu a furat pentru ca asa au facut si ailalti?...nu uita Basescu a promis ca banditii ce au furat vor fi trasi in tepe in piata Victoriei! "Sa traiti bine"...Ha,Ha,Ha!!! ai uitat,cu Udrea lui Basescu am aflat ca o poseta costa 28000 de euro !...in cei cativa ani...

+4 (4 voturi)
Modifică Setările