Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Veşti bune din sistemul sanitar. Unde va fi a doua secţie de Mari Arşi pentru copii din România

0
13 Mar 2021 14:46:51
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Până acum, toate cazurile de peste 20% arsuri mergeau la Bucureşti, capitala fiind singurul loc din România unde existau paturi pentru astfel de cazuri.

Începând cu luna aprilie a anului în curs, România va avea încă o secţie de Mari Arşi pentru copii. Va fi înfiinţată la Iaşi şi va fi, practic, a doua din ţară care va putea primi astfel de cazuri, după cea din Bucureşti.

Noua secţie de Mari Arşi pentru copii, care va fi înfiinţată în cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi, ar urma să aibă 30 de paturi. „În urma votului aleşilor judeţeni, în cadrul spitalului, de luna viitoare, va fi înfiinţată Secţia de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă - cu 30 de paturi, care va înlocui astfel compartimentul de specialitate care funcţiona pâna acum în cadrul Secţiei pediatrie cronici. Anual, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria din Iaşi sunt internaţi, în medie, 160 de pacienţi cu arsuri de grade diferite, la care se adaugă şi pacienţii trataţi în ambulatoriu", au transmis autorităţile judeţene din Iaşi. 
 
Astfel, începând cu luna aprilie, Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei, va putea trata şi copii cu arsuri grave. Pacienţii nu vor mai fi trimişi în Capitală. 
 
Până acum, în unitatea medicală de la Iaşi au fost internaţi şi copii cu arsuri mari. Un exemplu ar fi cazul fetiţei de nici doi ani din Huşi, jud. Vaslui, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa copului, după ce a fost opărită cu ciorbă. 
 
Deşi iniţial se dorea transferul fetiţei la secţia de Mari Arşi din Bucureşti, medicii de la Iaşi au renunţat la idee, tocmai pentru că transportul ar fi expus-o unui risc prea mare. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ne va trimite Marea Britanie acasă cetăţenii de etnie romă, fără acte, de pe teritoriul său?
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările